Vabilo na 14. državno prvenstvo v dopisnem šahu! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

Na zboru dopisnikov v Radgoni je bilo sklenjeno, da tudi letos takoj po objavi novih ratingov objavimo razpis 14. državnega prvenstva. Danes je bila nova lista objavljena, zato držimo tudi mi dano besedo.

Prijave potekajo na že ustaljen način preko spletnega obrazca. Ne pozabite pravilno izpolniti vseh podatkov, kajti le na ta način bo vaša prijava veljavna! Prednost pri nastopu bodo imeli v prvi vrsti igralci z osvojenimi normami ali ratingom nad 2450, nato tisti z ratingom ICCF večjim od 2200 in nazadnje vsi ostali. Torej, prijavi se lahko vsak član dopisne organizacije Slovenije, nastopilo pa bo 9-17 igralcev v skladu z razpisnimi pogoji!

Tekmovanje bo izvedeno le v primeru, če bo iz vseh treh kategorij skupaj prijavljenih vsaj 9 igralcev. Vljudno vabljeni!{jcomments on}

Do zaključka prijavnega roka je ostalo še
Čas za prijavo je potekel.

Seznam prijavljenih:

Zap. št. Ime in Priimek Datum prijave Skupina
1. Marjan Veček 9.9.2010 III
2. Dušan Leben 9.9.2010 I
3. Klemen Sorčnik 10.9.2010 I
4. Andrej Novak 11.9.2010 I
5. Dušan Merlini 20.9.2010 II
6. Janko Potrata 20.9.2010 II
7. Ivan Rihtarič 21.9.2010 III
8. Franjo Strbad 22.9.2010 I
9. Tomaž Žalig 29.9.2010 III
 
Zdravje začnemo ceniti, ko nam prične nagajati! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Pirs Matjaz   

pirs09Spoštovani slovenski dopisniki,

Zadnje tri dni sem preživel precej časa v bolnici in imam predpisano strogo mirovanje do 10.septembra, potem se pa bo dalje odločilo.

Moja stališča za kongres v Radgoni sem že v glavnem predstavil.

Kratek zbran pregled:

 

Več ...
 
Start nove serije kandidatskih turnirjev PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

Startala je nova skupina kandidatskih turnirjev, to je predzadnja stopnička v ciklusu za svetovnega prvaka. Tokrat je svetovni direktor turnirjev, Marco Caressa, startal kar 10 turnirjev po 11 igralcev, vsi turnirji so presenetljivo visoke 11 kategorije.

Tudi Slovenija je zastopana z dvema kandidatoma: Aleš Borštnik ima med nasprotniki kar 6 velemojstrov ter še enega igralca z ratingom krepko preko 2600. Jože Novak pa ima med nasprotniki 3 velemojstre.

Oba naša igralca imata tako lepe možnosti za naskok na norme GM, ki znašajo 6,5 točke iz 10 partij. Zaradi velikega števila igralcev in skupin se tokrat v finale iz vsakega turnirja uvrsti le zmagovalec.{jcomments on}

 
Prijave za SLOCORR 2010 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

Spoštovani dopisniki!


Čimprej potrebujem vaše prijave, do srečanja 4. septembra 2010 od 9. ure dalje v Radgoni je ostalo le še 10 dni. Prosim, da se tisti, ki še se niste prijavili, pa nameravate priti, čimprej prijavite!{jcomments on}

Na zboru bodo podeljene tudi posebne plakete zmagovalkam ženske olimpijade ICCF: Maji Nadvešnik, Anici Horvat, Lari Kozarski in Evi Korošec. Tudi njih in njihove spremljevalce zato tudi preko spletne strani vabim, da se zbora v Radgoni udeležijo.

Podeljeni bodo tudi pokali za 3. ekipno DP v dopisnem šahu zmagovalnim trem ekipam: Dentacom inženiring, A-ji in Anunnaki. Tudi predstavnike teh ekip vljudno vabim, da se udeležijo zbora.

 
Slovanski pokal tretjič PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

V zaključni fazi je tretja izvedba slovanskega pokala, kjer nastopajo Češka, Slovaška (2 ekipi), Rusija, Poljska, Ukrajina, Hrvaška, Belorusija, Bolgarija in Slovenija (2 ekipi). Teh 11 ekip se bori na 6 ploščah, ki so kategorije 8, 7, 6, 6, 5 in 3. Kot zmagovalka prejšnjega slovanskega pokala je Slovenija tokrat gostiteljica.

Teče vsega le še nekaj partij na vsaki plošči, na vrhu pa je izredno napeto, v borbi za prvo mesto je kar pet ekip, med njimi tudi obe ekipi Slovenije, s tem da bolje kaže ekipi Slovenije 2. Ta turnir je za naše igralce izredno ploden, saj so na njem osvojili že kar nekaj norm (Pranjič, Jemec (IM in SIM), Horvat), še nekaj pa jih bodo (Borštnik Andrej).

V kolikor bo zmaga spet pripadla Sloveniji, bomo tudi naslednjo izpeljanko (številka 4) formalno gostili mi, kar pomeni, da bomo zbrali ekipe omenjenih držav ter startali nov turnir.

Podobna regionalna turnirja sta še Mare Nostrum (Slovenija 2. mesto zaradi slabšega drugega kriterija) in Danube Cup, na katerih tudi nastopajo naše ekipe, prav tako s solidnimi rezultati. V kratkem nas čaka nastop na Mare Nostrum 4, za katerega je slovenska ekipa že sestavljena (Gregor Vohl, Bojan Fajs, Milan Horvat in Branko Kosič), kapetan pa bo Matjaž Pirš.

V kratkem pričakujemo tudi razpis za Danube Cup 4, saj so praktično vse partije na številki 3 že končane. Taki turnirji so lepa priložnost za osvajanje novih norm in nabiranje mednarodnih izkušenj.{jcomments on}

 
« ZačetekPrejšnja81828384858687888990NaslednjaKonec »

stran 81 od 99

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.