Kongres Järvenpää 2011 - IV. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Prvi vtisi

Moj letošnji prihod na prizorišče kongresa ICCF, ki je bil dan prej kot običajno, se je kar obnesel. V miru sem si lahko ogledal mesto in bližnjo okolico in zbral prve vtise.

Prva stvar, ki je nisem ravno navajen, je pač geografskemu položaju in letnemu času primerno dolg dan in kratka noč, ki traja le 4 ure (med 11. zvečer in 3. uro zjutraj). 

Sicer pa ima mesto okrog 40.000 prebivalcev, kar je primerljivo z našim Kranjem, vendar imam močan občutek, da vse skupaj poteka veliko bolj mirno in sproščeno. V bližini je obala večjega jezera, kjer bi pričakoval obilo dogajanja. Pa je vse le lepo urejeno, brez turistične infrastrukture. Vse je zeleno, veliko dreves in travnatih površin, urejene stezice in klopi za počitek, kot bi šlo za ogromen park. Človek dobi vtis, da je okolica pravi raj za življenje v miru,  meditaciji in sožitju z naravo. Ni čudno, da si je Jan Sibelius izbral ravno ta kraj za svoje bivanje in ustvarjanje. Tudi dopisni šahisti, ki se za poteze najraje odločajo med sprehodom v naravo, bi tukaj našli pravšnje kotičke za svoje početje. Kakšna razlika glede na kraje, kjer je že vsaka mlaka turistična destinacija in polna vrveža.  

 

Več ...
 
Kongres Järvenpää 2011 - III. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Volitve funkcionarjev ICCF

Letošnji kongres ICCF na Finskem zaznamuje iztek štiriletnega obdobja, po katerem so spet potrebne volitve funkcionarjev na vseh pozicijah izvršnega odbora te mednarodne organizacije. Prejeli smo listo kandidatov za posamezna mesta, ki kaže, da posebnega zanimanja za vodstvene funkcije pravzaprav ni. Na posamezna mesta so v glavnem nominirani le kandidati, ki že doslej opravljajo to funkcijo. Izjema je le najvišji položaj – mesto predsednika ICCF, kjer se bosta tudi tokrat pomerila že stara znanca. Kandidata za ta položaj sta dosedanji predsednik Francoz Eric Ruch in avstrijsko-turški predstavnik ter 16. svetovni prvak Tunc Hamarat.

Predsednik: Eric Ruch (FRA), Tunc Hamarat (AVS)

Generalni sekretar: Michael Millstone (ZDA)

Finančni direktor: George Pyrich (ŠKO)

Turnirski direktor: Frank Geider (FRA)

Direktor za marketing: ni kandidata

Servisni direktor: Jean-Christophe Chazalette (FRA)

Revizor: Josef Mrkvička (CZE)

Program posameznih kandidatov bo objavljen na spletnih straneh ICCF. Kot zanimivost morda kaže omeniti le na precejšnje razlike v programih obeh kandidatov za mesto predsednika. Medtem, ko Ruch opozarja na trenutne probleme svetovne organizacije in predlaga nekaj rešitev, ponuja Hamarat velikopotezno sodelovanje s Šahovsko zvezo Turčije in določena sponzorska sredstva, ki bi jih svetovna organizacija pridobila v primeru njegove izvolitve.

Medtem pa je Marco Caressa že objavil razpis za 9. žensko olimpijado, ki se bo predvidoma začela 1. septembra.

{jcomments on}

 
Kongres Järvenpää 2011 - II. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Pet novih mednarodnih naslovov

Predkongresna dejavnost se začenja z nominacijami igralcev za promocijo v nove ali višje mednarodne nazive. Komisar ICCF za podeljevanje naslovov Anglež Neil Limbert nam je v prvem paketu potrdil pet naslovov za igralce, ki so izpolnili vse pogoje. To so:

Dr. Anton Čopar - višji mednarodni mojster

Matjaž Pirš - višji mednarodni mojster

Bojan Fajs - mednarodni mojster

Mitja Pranjič - mednarodni mojster

Eva Korošec - mednarodna mojstrica

 

Po dolgih letih je Slovenija dobila novo, (tretjo v zgodovini) mednarodno mojstrico. To je mlada Eva Korošec iz Moravč. Eva izhaja iz najuspešnejše slovenske družine v dopisnem šahu, zelo pa se je izkazala že kot članica ženske olimpijske reprezentance Slovenije, ki je pred dvema letoma tako presenetljivo osvojila zlato olimpijsko kolajno.

Več kot zasluženo je višji mednarodni mojster postal dr. Anton Čopar iz Šmartnega pri Litiji (na fotografiji), ki ima že zelo dolg dopisniški staž. Tone je doktor kemijskih znanosti, dopisni šah pa igra od leta 1978.  Sodi med najzaslužnejše in najboljše slovenske igralce predvsem v reprezentančnih selekcijah.  Občudovanja vredni sta njegova požrtvovalnost in ekipna pripadnost.  Tako se je v preteklosti večkrat primerilo, da je dosegel slabši rezultat  na posamičnem tekmovanju, istočasno pa prispeval odločilne ekipne točke, ko jih je naša reprezentanca najbolj potrebovala.

{jcomments on}

 
Kongres Järvenpää 2011 - I. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Järvenpää - 30. 7. - 5. 8. 2011

Letošnji kongres ICCF bo potekal v deželi tisočerih jezer – na Finskem. Gostitelj je mesto Järvenpää, ki je le kakšnih 40 km oddaljeno od finske prestolnice Helsinki. Ima približno 40.000 prebivalcev, tako da je po velikosti primerljivo recimo z našim Kranjem. Znamenitosti je v mestu in okolici kar nekaj, gotovo pa je mesto močno zaznamoval največji finski skladatelj Jean Sibelius (1865 – 1957), ki je živel in ustvarjal v idiliki bližnjega jezera Tuusulanjärvi.

Zaradi podnebnih značilnosti dežele letošnjih gostiteljev, bo kongres nekoliko prej kot navadno – od 30. julija do 5. avgusta. Tudi letošnjega kongresa se bom udeležil v živo, tako da bo zagotovljeno sprotno poročanje. Največja značilnost bodo volitve vseh funkcionarjev ICCF, za katere v tem trenutku že potekajo nominacije.

Zaradi zgodnjega termina letošnjega kongresa, bomo morali tokrat vso razpravo opraviti preko spletne strani in foruma, kjer je v ta namen že odprta nova rubrika. Pravega kongresnega gradiva zaenkrat še ni, ko bo prihajalo bo tudi sproti objavljano. Vse slovenske dopisnike prosim za kvalitetno, demokratično, konstruktivno in idejno bogato razpravo. Približno tako, kot smo jo imeli lansko leto v Radgoni, ki je bila zares odlična osnova za zastopanje naših stališč na kongresu svetovne organizacije.

Spletna stran kongresa

{jcomments on}

 

 
XVI.: SLO CORR 2017 - verzija za Dopisni šah Slovenije PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan   

SLO CORR 2017 - originalna verzija:

 

http://www2.arnes.si/~sopmvece/dopisni%20sah/SLO%20CORR%202017.pdf

 

Lep pozdrav,

Marjan

 

 
« ZačetekPrejšnja9192939495969798NaslednjaKonec »

stran 91 od 98

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.