24.SP/I. - Svetovni prvaki PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Svetovni prvaki

Do konca 24. svetovnega prvenstva je preostalo osem nedokončanih partij in še mesec ali dva do takrat, ko bo znan novi 24. svetovni prvak v dopisnem šahu. V tem trenutku je iz tabele razvidno, da bo imel novi prvak na koncu najmanj 10 točk in da imamo teoretične možnosti le še štirje igralci: Turek Tansel Turgut 10(1), Nemec Hans-Dieter Wunderlich 8,5(2), Brazilec Nevio Joao 8,5(2) in moja malenkost 8(4). Od praktičnih možnosti za zmago na turnirju pa se je poslovil  že tudi kdo iz omenjene četverice.

Do zdaj je najvišji naslov v dopisnem šahu osvojilo 21 igralcev, saj sta Estonec Tõnu Õim in Nizozemec Joop van Oosterom na najvišjo stopničko stopila dvakrat.

 

Več ...
 
Kongres Järvenpää 2011 - IX. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Vsi članki o kongresu / All articles

 

 

Povzetek dogajanja

V okviru tradicionalne ekskurzije smo si delegati v četrtek najprej v Helsinkih ogledali znamenito luteransko cerkev, ki je bila pred dobrimi 40 leti zgrajena znotraj skalnatega hriba. Zatem smo obiskali veleposlaništvo Estonije, kamor nas je povabil estonski delegat Mart Tarmak, ki je veleposlanik prav na Finskem. Nazadnje smo več ur prebili na otočkih pred glavnim mestom, kjer je bila v 18. stoletju zgrajena znamenita trdnjava Suomenlinna.

Zdaj pa k povzetku kongresnega dogajanja:

Več ...
 
Kongres Järvenpää 2011 - VIII. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   


Vsi članki o kongresu

 

Četrti dan kongresa

Sugestije in simulacije, ki sem jih te dni prejemal iz Slovenije glede predlagane nove formule za izračun ratinga, so me prepričale, da formula ni dobra. Zato sem se danes še posebej potrudil in v razpravah navedel vse slabe strani, ki jih novi sistem prinaša.

Škoda, da se niso na podoben način potrudili tudi v drugih državah članicah, kajti večina je videla le pridobitev, da se primer Tritt ne more več pojaviti v tako izraziti obliki. Večina se ni niti potrudila, da bi razumela bistvo anomalij, ki jih sistem prinaša. Kljub vsemu štejem moje prizadevanje za uspešno, kajti uspel sem pridobiti še 8 glasov proti. Na koncu je bilo to daleč premalo in od 1.1.2012 dalje se bo rating obračunaval po novem.

Gerhard Binder, komisar za rating sistem pri ICCF

Dobra sprememba pa je, da se bodo neaktivni igralci, ki začasno po dveh letih neaktivnosti izpadejo iz objavljene rating liste, vanjo vključili takoj, ko začnejo igrati naslednjo partijo. 

Več ...
 
Kongres Järvenpää 2011 - VII. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Tretji dan kongresa

Začeli smo s podelitvami medalj in diplom za nove mednarodne naslove, ki so bili osvojeni v preteklem letu. Slovenija ima letos kar 8 nosilcev novih mednarodnih nazivov: Eva Korošec in Anica Horvat sta novi mednarodni mojstrici, dr. Anton Čopar in Matjaž Pirš višja mednarodna mojstra, Mitja Pranjič, Bojan Fajs, Jernej Šivic in dr. Borko Boškovič pa so od danes dalje tudi uradno mednarodni mojstri.

Kaj naj rečem drugega kot impresivno! Nemčija 25, Slovaška 10, Rusija 9, Slovenija in Poljska 8, Španija 7 itd. Pod "in tako dalje" so velesile kot Anglija, Francija, Italija, Brazilija, vse skandinavske in baltske države, Češka, Ukrajina in  mnoge druge. Tokrat si poleg igralcev čestitke zasluži ves slovenski dopisni šah!

Pred začetkom potrjevanja novih turnirjev sem kar malce zardeval. Osnovno pravilo za organizatorja turnirja je, da se povabilo za igranje na turnirju pošlje nacionalnemu delegatu države igralca in nikakor ne osebno igralcu, ki bi ga rad povabil na turnir!    

Več ...
 
Kongres Järvenpää 2011 - VI. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Drugi dan kongresa

Kar smo mnogi pričakovali, se je danes tudi zgodilo. Turčija je po porazu Hamarata na včerajšnjih volitvah umaknila ponudbo za organizacijo kongresa 2012. Kongres naj bi sicer bil v času šahovske olimpijade FIDE v Istanbulu.

Kandidat za predsednika Tunc Hamarat in novi/stari predsednik Eric Ruch

S 1.1.2012 velja pri delitvi mest "pravilo Baumbach", ki smo ga imenovali po predlagatelju Fritzu Baumbachu. Odslej bo prvi kriterij večje število zmag na turnirju.

Finančni plan ostaja v dosedanjih okvirih s tem, da bo več investicij v posodobitev uradne spletne strani in spletnega strežnika. Želje gredo tudi v smer boljšega marketinga, toda ne najde se kandidat, ki bi ugriznil v to kislo jabolko.

Več ...
 
« ZačetekPrejšnja919293949596979899100NaslednjaKonec »

stran 92 od 100

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.