Uvodna beseda k memorialu Andreja Šuštaršiča - III.

Andreja poznamo tudi kot grafičnega oblikovalca, ne samo poklicno, pač pa njegove duhovite kreacije na področju dopisenga šaha. Najprej si je izdelal svoj osebni logotip za šahovske dopisnice in elektronsko pošto, prisoten pa je bil tudi na drugih njegovih izdelkih kot njegov zaščitni znak:

Andrej je izdelal in tudi uporabljal izključno svoje šahovske dopisnice, kar malce čudno izgleda takole nazaj pogledati, kako se je včasih igral dopisni šah:

Prvi njegov izdelek za širšo publiko je bil logotip za Krjavljevo spletno stran:

Naslednji njegov izdelek je bil koledarček za leto 2005, miniaturni, vendar s prikazom takratnih nadebudnih dopisnikov – v daljnjem letu 2004:

Pred koncem leta 2004 je napravil sliko za Krjavlja – Marjana Šemrla, takrat popularnega urednika spletne strani Krjaveljchess, hita v šahovskih spletnih prispevkih, ne samo dopisnih:

v začetku leta 2005 je Andrej tudi suvereno zmagal na mednarodnem turnirju Kvalifikacijska skupina za 13.Svetovni pokal. Za seboj je pustil kar lepo število renomiranih in visoko ratingiranih igralcev, tako da je tudi njegova »dopisna moč« lepo razvidna iz tabele:

V letu 2006 je Svet za dopisni šah sklenil, da Andreju za izredne zasluge na področju dopisnega šaha podeli prvo priznanje »ZLATI SKAKAČ«, ki smo ga pri njem doma vročili Šemrl, Brunšek in Loc.

Za konec leta smo dopisniki dobili Andrejevo darilo – namizni koledar za leto 2007, ki ga je bilo mogoče sneti s Krjavljeve spletne strani:

Za Novo leto 2008 je Andrej prispeval voščilo za vse dopisnike na krjevljevi spletni strani:

Dominantno obdobje novega šahovskega motorja Rybka je Andrej takole ovekovečil. Slika je sestavljena iz kar 46 slik!

in še Andrejevo zadnje voščilo njegovega zadnjega Novega leta 2009:

Zadnje darilo pa je bil velik ali srednje velik stenski koledar za dopisne šahiste za leto 2009, sestavljen iz slik kongresa v Radgoni 2008, ki ga je zopet lahko vsakdo snel na povezavi s Krjavljeve strani.

V člankih v njegov spomin pa je pri navajanju linkov nastala slika šahovskega kralja, kot zadnji Andrejev hudomušni pozdrav vsem SLO dopisnikom – Marjan je sveto zatrjeval, da ni imel pojma, kako je nastala takšna figura iz seznama linkov na spletni strani Krjaveljchess!

Upam, da je ta slikovni prikaz vsaj malce ilustriral bogato in vsestransko osebnost Andreja Šuštaršiča, v katerega spomin se je že začel Memorialni turnir!

 

[rokdownload menuitem="30" downloaditem="62" direct_download="true"]Na tej povezavi si lahko snamete celoten članek v PDF obliki[/rokdownload]

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.