Kongres ICCF - Krakov 2013 - 6. del
Prispeval inančni   
ponedeljek, 22 Julij 2013 08:44

 

Prvi dan kongresa

Po uvodnih pozdravnih govorih s strani poljske šahovske zveze, organizatorjev in predsednika ICCF in intoniranju uradne himne ICCF, smo pričeli z osebnimi predstavitvami posamezni delegati. Vsakdo se je moral ob prejemu glasovalnega lističa na kratko predstaviti. Zelo zanimiva novost, ki je zrasla (kje drugje kot) na zeljniku generalnega sekretarja Michaela Millstona. Povedal sem, da zastopam majhno deželo z velikimi ljudmi, ki ima mnogo odličnih dopisnih igralcev. alt

Pogled na kongresno dvorano 

Soglasno smo potrdili zapisnik (minutes) z lanskega kongresa v Južni Afriki. Sprejeli smo spremembo pravilnika, ki je prej določal, da mora biti država članica ICCF, obvezno tudi članica FIDE. V članstvo ICCF smo sprejeli Venezuelo in tudi Kapverdske otoke (niso članica FIDE), Malta pa je iz članstva izstopila.

ICCF je po nekaj letih dobila novega direktorja za marketing. To je soglasno postal Anglež Andrew Dearnley. Nekaj dolgoletnih delavcev na področju dopisnega šaha je prejelo priznanja Bertl von Massow. Svoje poročilo je podal finančni direktor George Pyrich. Finančna situacija je tradicionalno ugodna, zato smo sprejeli pocenitev večine stroškov, ki jih ICCF zaračunava za posamezne turnirje. Podražitev je edino pri zaračunavanju mednarodnih odprtih turnirjev (100%), kar pa izključno zadeva politiko mednarodne organizacije. Znatno je povišan nagradni fond na odprtih turnirjih v organizaciji ICCF (svetovni pokal, webserver open, pokal za veterane) iz 2000 na 6000 EUR. Čeh Josef Mrkvička je podal revizorsko poročilo. Zaradi ugodnega finančnega položaja predlaga nadaljnje zniževanje stroškov posameznih storitev ICCF. 

alt

Reka Visla s pogledom na grad Wawel

Finančni plan do leta 2016 zagotavlja tekočo stabilnost. Organizator vsakokratnega kongresa prejme od ICCF soudeležbo v znesku 5.000 EUR. Sistem Entry deluje dobro in zagotavlja enostavnost prijavljanja na eni strani in nekaj zaslužka nacionalnim organizacijam na drugi strani.

Med dosežki igralca na spletnem strežniku ICCF bodo v kratkem prikazani tudi svetovni prvaki in ostali veliki dosežki. Turnirski organizatorji že imajo možnost tiskanja uradnih diplom v svojem meniju. Servisni direktor Austin Lockwood je predstavil varnostne mehanizme na spletnem strežniku za primer nepredvidenih dogodkov. Tudi tveganje, da bi bilo potrebno na hitro zamenjati programerja, je upoštevano. Koda je pisana v ASP.NET. Stran za pomoč (helpdesk) dobro igra svojo vlogo in je zmanjšala število tehničnih vprašanj igralcev za 75%. Trenutna dokumentacija še ni idealna, vendar obstajajo orodja za izdelavo kvalitetne dokumentacije v različnih jezikih. V planu je izdelava/izboljšava podpore za mobilne telefone z avtomatično prilagoditvijo strani, podpora turnirjem v več skupinah, direct entry za ekipna tekmovanja itd.

Ron Langeveld je na kratko predstavil aktivnosti na področju arhiviranja partij. Tekoče arhiviranje poteka dobro, težave so le še pri   migraciji partij s stare spletne strani.

Turnirji na povabilo (memoriali in podobni turnirji) morajo biti odobreni najmanj 6 mesecev pred napovedanim začetkom. V kolikor se ne začnejo v 6 mesecih po napovedanem datumu, potrebujejo novo odobritev. Napovedi se pošiljajo turnirskemu direktorju Franku Geiderju. Vse letošnje turnirje je kongres soglasno potrdil. Priporočilo - ob planiranju termina za turnirje v organizaciji nacionalnih zvez, naj se upošteva koledar tekmovanj ICCF.

Poslušali smo še nekaj drugih poročil, kjer po moji oceni ni bilo ravno pomembnih točk. V kolikor se kdo posebej zanima za določeno temo, lahko najde ustrezno poročilo med objavljenimi dokumenti na kongresni spletni strani.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 04 Avgust 2013 16:36
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.