Dr. Klemen Šivic zmagovalec 15. svetovnega pokala
Prispeval Danilo Korže   
petek, 03 April 2015 08:25

Slovenski dopisnik dr. Klemen Šivic je dosegel nov izjemen uspeh za slovenski dopisni šah. Po evropskem prvaku Andreju Locu in svetovnem prvaku Marjanu Šemrlu je osvojil za Slovenijo še tretjo najprestižnejšo posamično lovoriko, to je zmago v finalu 15. svetovnega pokala. Štiri zmage iz štirinajstih partij ob boljšem dodatnem kriteriju Sonneborn je bilo dovolj za osvojitev tega prestižnega turnirja. Za dlako prekratek je ostal z enakim številom 9 točk Brazilec Magalhães, tretji pa je bil Španec Punzón.

Večkratni zmagovalec svetovnega pokala, Nemec Moll je bil tokrat šele šesti. Klemen je startal finalni turnir z daleč najnižjim ratingom med vsemi udeleženci in brez mednarodnega naslova. Na turnirju je osvojil še drugi bal za naslov IM (in s tem tudi naslov) ter svoj prvi bal SIM, za bal GM pa je žal zmanjkalo pol točke.

Poleg tega si je z zmago na pokalu pridobil tudi pravico nastopiti na kandidatskem turnirju za svetovno prvenstvo, ki starta vsako leto v septembru. Čestitke Klemnu za ta izjemen uspeh.{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 19 April 2015 19:27
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.