Kongres ICCF - Cardiff 2015 – I. del
Prispeval Marjan Šemrl   
petek, 05 Junij 2015 15:54

 

Ukinitev "bonusa 24 ur"?!

Letošnji kongres ICCF bo v času od 16. do 22. avgusta organizirala valižanska zveza za dopisni šah. Prizorišče je hotel Exterior v samem središču mesta Cardiff.

Šahovska zveza Slovenija nam je priskočila na pomoč z delnim financiranjem udeležbe, tako da bom lahko kot delegat zastopal Slovenijo tudi na tem kongresu. To bo tudi lepa priložnost, da se po daljšem zatišju, ko sem se ukvarjal predvsem z osebnimi zadevami, znova aktiviram kot pisec člankov za našo spletno stran.

Cardiff je glavno mesto in tudi največje mesto Walesa ter z okoli 320.000 prebivalci 11. največje mesto v Združenem kraljestvu. Leži na južni obali Walesa ob Bristolskem zalivu na vzhodnem delu dežele.  V začetku 19. stoletja je bil Cardiff majhno in nepomembno naselje, s prihodom industrije pa je pridobil veljavo z največjim pristaniščem za prevoz premoga v državi. Leta 1905 so ga proglasili za mesto, 50 let kasneje pa za glavno mesto Walesa. Kot največje mesto je Cardiff poslovno, finančno, kulturno, športno in turistično središče Walesa.

V naslednjih člankih si bomo podrobno pogledali kongresne predloge, ki so pomembni za slovenski dopisni šah. Začnimo z enim, ki je zelo zanimiv.

PREDLOG št. 1:

Generalni sekretar ICCF Michael Millstone predlaga ukinitev dosedanjega dodatnega dneva, ki ga lahko spretni igralci pridobijo z igranjem na (skoraj) 24-urne intervale. To enostavno pomeni, da če bo nekdo porabil za razmišljanje 3 dni, 23 ur in 30 min, se mu bo na turnirski uri odštel natančno tak čas in ne več zgolj 3 cele dni kot doslej. Če bo predlog sprejet, bomo namesto "turnirskega koledarja" že naslednje leto dobili turnirsko uro.

Kako naj Slovenija glasuje? Vaše odgovore s kratko utemeljitvijo pričakujem v komentarjih.

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 15 Junij 2015 21:06
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.