SLO CORR 2015 - Zapisnik zbora dopisnih šahistov
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 19 September 2015 09:15

 

Ljubljana, Šahovski dom, 12. septembra 2015 ob 10. uri

 

Dvoboj ČEŠKA REPUBLIKA - Ostala Evropa

Iščemo 3 slovenske zastopnike za reprezentanco Evrope.

Prijave do 1. 11. 2015. Začetek 31. 12. 2015

Igrata se dve partiji, ena z belimi, druga s črnimi.

Prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Prisotni: Milan Horvat, Franc Zajšek, Danilo Korže, Marjan Šemrl, Klemen Sorčnik, Viktor Jemec, Aleš Borštnik, Darko Babič, Branko Kosič, Anton Čopar, Marjan Veček, Klemen Šivic, Ciril Peterc, Marijan Šeško, Slavko Žunkovič, Andrej Kavc.

 

 

Dnevni red:

  1. Otvoritev in potrditev dnevnega reda
  2. Poročila predsednika in selektorja slovenske reprezentance
  3. Poročilo delegata iz kongresa ICCF 2015 v Cardiff-u
  4. Razpis 19. DP in 2. mladinskega DP v dopisnem šahu
  5. Prihodnji reprezentančni nastopi
  6. Podelitev pokalov za 17. DP Slovenije, nagrad in priznanj
  7. Razno

 

 

AD 1.) Po uvodnem pozdravu predsednika SDŠ je bil soglasno potrjen dnevni red.

 

AD 2.) Pod to točko sta o dogajanju na dopisni sceni v obdobju med dvema zboroma (september 2014 do september 2015) poročala predsednik SDŠ in selektor slovenskih reprezentanc. Njuni poročili sta priloga tega zapisnika. Po krajši razpravi sta bili obe poročili potrjeni.

 

AD 3.) Delegat pri ICCF Marjan Šemrl je poročal o sklepih in debatah na letnem kongresu ICCF v Cardiffu. Njegovo poročilo je priloga tega zapisnika. Poročilo je bilo sprejeto soglasno.

 

AD 4.) Po krajši razpravi je bil sprejet sklep, da z običajnimi pogoji razpišemo 19. DP v dopisnem šahu. Razpišemo tudi 2. mladinsko DP v dopisnem šahu (do vključno 20. leta startosti). Za mladino do 15. let (osnovnošolci) je ob prijavi poleg običajnih podatkov treba nujno navesti še ime in kontakt mentorja, ki bo spremljal igro svojega učenca. V preteklosti se je namreč dogajalo, da je prišlo do številnih odstopov in je bilo zato prvenstvo zelo okrnjeno. Obe prvenstvi se izvedeta, če bo vsaj 9 prijav na vsako od njih. Če bi bilo na mladinskem DP večje število prijav, ju kot predlani razdelimo na mlajšo in starejšo skupino (po letnicah rojstva).

 

AD 5.) Poročilo selektorja Aleša Borštnika o preteklih, trenutnih in nastopih, ki nas čakajo v bodoče.

 

 

AD 6.) Podeljeni so bili pokali za 17. DP Slovenije (Marijan Šeško, Marjan Veček, Jernej Pirš). Medalji za naslova IM sta bili podeljeni Branko Kosiču in Darku Babiču, medaljo za naslov ženske dopisne velemojstrice LGM pa je bila podeljena Anici Horvat (prevzel Milan Horvat). Medalja za naslov zmagovalca 15. svetovnega pokala je bila podeljena Klemnu Šivicu. Milan Horvat je prejel priznanje za 3. mesto na nemškem turnirju Germany Masters 02, Marjan Veček pa za sodelovanje v ekipi Europa B, ki je na tekmovanju 7. Interzonal Team Tournament osvojila 3. mesto.

 

AD 7.) Ni bilo razprave.

 

Seja se je zaključila ob 12.20.

Zapisal: Danilo Korže.

 

 

Rezultati hitropoteznega turnirja v objavi na strani ŠZS.

 

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: torek, 06 Oktober 2015 20:10
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.