Kongres ICCF - Bremen 2016 - 6. del
Prispeval Marjan Šemrl   
sreda, 17 Avgust 2016 21:16

 

Končan je delovni del letošnjega kongresa ICCF. Glavna novost, ki bo zanesljivo še dvigala mnogo prahu, neizkušenim igralcem pa delala obilo preglavic, je nov sistem dodeljevanja časa za razmišljanje. Uvajanje novega sistema bo potekalo postopoma, tako da bo v prvi testni fazi veljalo le za posebej izbrane turnirje. Novi sistem ukinja vse: redni in izredni dopust, pravilo 24 ur, pravilo 20 dni, pravilo 40 dni. Njegova težava je, da bo težko razumljiv in razložljiv za začetnike ter da v resnici ne ukinja DMD, ampak ga celo vzpodbuja. Več si lahko preberete na povezavi:

 

NOV SISTEM DODELJEVANJA ČASA ZA RAZMIŠLJANJE

 

Sicer pa smo popoldne poslušali razna poročila (sodniška komisija, ostala pravila, poročila direktorjev 4 con ...) in predstavitve Indije (Bangalore) ter Bolgarije (Albena), ki sta kandidirali za izvedbo kongresa v letu 2017.

 

 

Sprejeti predlogi:

  • Nov sistem dodeljevanja časa za razmišljanje,
  • Liga šampionov se bo spet igrala v starem uveljavljenem formatu,
  • Kongres 2017 bo v Bolgariji, v turističnem naselju Albena ob Črnem morju, ki je 35 km oddaljeno od Varne. Termin je 2. - 9. september.

Zavrnjeni predlogi:

  • Čas za razmišljane na turnirjih po pošti ostaja 30/10 (predlagano 40),
  • Finski alternativni predlog za dodeljevanje časa na 30. svetovnem prvenstvu,
  • Predlog novega sistema podajanja kongresnih predlogov, ki je predvidevalo, da se predlog obravnava  le, če ima podporo še 2 držav članic ICCF (ali 2 funkcionarjev).

 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 29 Avgust 2016 20:50
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.