SLO CORR 2017 - III. del
Prispeval Marjan   
torek, 19 September 2017 11:06

 

SREČANJE DOPISNIH ŠAHISTOV SLOVENIJE

Miklavž na Dravskem polju, 9. 9. 2017

 

 

Med konferenco se nam je pridružil mag. Matjaž Grahornik. Čeprav so šahisti navajeni prijateljevati s stoli in razvijati različne misli in ideje, je bilo primerno poskrbeti tudi za nekaj rekreacije in novih spoznanj. V nahrbtnike ali žepe smo skrili plastenki vode in soka ter stekleničko sivkinega medu. Proti žeji in za energijo. Pred vrati Kulturnega doma Miklavž na Dravskem polju nas je čakala čudovita sončna sobota. Koraki so šumeli proti občinski zgradbi, kjer nam je Matjaž pripovedoval o kraju, preko kanala nad izvire do miklavškega dvorca. Prisluhnili smo pestri zgodovini dvorca, se sprehodili mimo uspešnih dejavnosti in kmetij do miklavške cerkve. Matjaž nam je predstavil zunanjost cerkve, gospod Ivan Kralj, župnik, nas je povabil skozi ozke duri v cerkvene klopi in nam pripovedno pestro opisal zgodovino cerkve, oltarja in širšega okolja vse do gradu Vurberk. Pohod smo podaljšali do miklavških gomil, kjer je bilo posebno doživetje vstop v grobnico. Prisluhnili smo pripovedi o življenju dame, ki je bila pred stoletji tukaj pokopana in s tem prinesla zanimivo turistično znamenitost kraju. Po ulici Nad izviri smo se, rahlo utrujeni, vrnili do kulturnega doma.

 

 

Še drugič smo oblikovali kolono vozil in se odpeljali do Okrepčevalnice Danica, kjer nas je čakal dunajski zrezek s krompirjem in solato. Kako je teknil. Ker se je sobota krepko prevesila v popoldne, smo po kavici pohiteli s sklepnimi dejanji našega srečanja. Nekaj fantov je pohitelo domov, ker so jih čakale delovne obveznosti, nekaj jih je pohitelo s pospravljanjem kulturnega doma, dvanajsterica se je odločila končati SLO CORR 2017 s hitropoteznim šahovskim turnirjem.

 

 

Figure so trkale ob šahovnice, ure so tiktakale, skozi tišino so se slišali globoko dihanje in vzdihi razočaranj, ko katera od akcij ni uspela. Po debelih dveh urah smo imeli zmagovalca turnirja in nosilce pokalov. Vrstni red na turnirju je bil: 1. Klemen Sorčnik, 2. Marjan Šemrl, 3. Marko Coklin, 4. Danilo Korže, 5. Aleš Borštnik, 6. Branko Kosič, 7. Denis Šoštarič, 8. Janko Bohak, 9. Franc Zajšek, 10. Dušan Leben, 11. Anton Čopar, 12. Marijan Šeško.

 

Po podelitvi pokalov smo se poslovili z obljubo, da se čez leto dni zopet srečamo. Avtomobili so odbrzeli proti Mariboru, Domžalam, Trzinu, Ljubljani, Murski Soboti, …

 

 

 

Zadnjič posodobljeno: torek, 14 Avgust 2018 18:41
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.