SLO CORR 2017 - I. del
Prispeval Marjan   
torek, 19 September 2017 11:38

 

 

SREČANJE DOPISNIH ŠAHISTOV SLOVENIJE

Miklavž na Dravskem polju, 9. 9. 2017

 

 

Svet za dopisni šah Slovenije, ki je naša popkovina do ICCF, ob vsem sodelovanju z ICCF, vsako jesen razpiše tudi državno šahovsko prvenstvo, ki je še poseben izziv za nas z dežele, saj se pomerimo drug z drugim skozi tišino drvečih elektrončkov ter se prvo ali drugo soboto v septembru zberemo »v živo« pri domačinu srečanja, da napravimo rezime enoletnih aktivnosti. Rezultati 19. državnega prvenstva v dopisnem šahu in vrtinci razpleta – končati se mora samo še 30 partij od razpisanih 105 – dvajsetega jubilejnega tekmovanja so bili povod za šahovsko druženje »SLO CORR 2017 Miklavž na Dravskem polju«.

 

Srečanje smo pričeli ob 9.00 v hotelu Kačar ob kavici in kapučinu z živahnim klepetom, saj se je v letu, ki je minilo od srečanja v Črni na Koroškem, nabralo ogromno pomembnih in zabavnih novic.

 

Jutranje druženje smo končali s fotografiranjem in dolgo kolono avtomobilov, ki se je kot pločevinasti val zlila okoli kulturnega doma. Radovedne oči so najprej občudovale dvorano, nato so iskale najbolj udoben sedež za sodelovanje na konferenci.

 

 

  

 

Delovno omizje smo prepustili Marjanu Šemrlu, Danilu Koržetu in Alešu Borštniku. Po uvodnih pozdravih predsednika Sveta za dopisni šah in organizatorjev srečanja je opisu poteka srečanja sledila predstavitev dnevnega reda seje.

 

DNEVNI RED SLO CORR 2017:

1.        Dokončno oblikovanje in potrditev dnevnega reda zbora

2.        Poročilo predsednika SDŠ o delu SDŠ v zadnjem letu

3.        Poročilo delegata pri ICCF – nekaj predlaganih novosti iz kongresa ICCF v Albeni,    

           Bolgarija

4.        Poročilo selektorja reprezentanc in pričakovani bodoči nastopi reprezentance

5.        Članarina za dopisni šah

6.        Podelitev pokalov in priznanj

7.        Vključevanje dopisnih igralcev v delo Sveta za dopisni šah

8.        Razno

 

 

Ker je bila vsebina seje strogo strokovna, povzemimo za javnost, da so posamezni dopisni šahisti v minulem letu dosegli 21 zmag na mednarodnih dopisnih turnirjih (osvojenih drugih, tretjih, četrtih mest, ki so nas prav tako razveseljevala, nismo preštevali, saj jih je bilo veliko). V prijateljskih dvobojih smo premagali reprezentanci Nizozemske (31,5 : 30,5) in Avstralije (25,5 : 18,5).

 

Selektor reprezentanc Aleš Borštnik je poudaril dobra izhodišča slovenskih ekip na kvalifikacijskih in polfinalnih turnirjih ter izpostavil odlično uvrstitev ekipe (Šemrl, Korže, Borštnik, Fajs, Čopar, Horvat, Babič, Kovač) v finalu devetega evropskega ekipnega prvenstva. Fantje so za točko zaostali za ekipo Rusije ter za dve točki in več prehiteli odlične ekipe Italije, Nemčije, Švedske, … Devet ekipnih zmag in trije remiji so pomenili srebrno medaljo in ogromno vzpodbudo za nadaljnje delo.

V minulem letu je, med posamezniki in kot član različnih ekip, največ uspehov požel Darko Babič.

 

 

 

Zadnjič posodobljeno: torek, 20 Avgust 2019 05:25
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.