Kongres ICCF – Llandudno 2018 – 3. del
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 20 Avgust 2018 15:19

 

Prvi dan kongresa

 

Na prizorišče kongresa sem prispel dan prej, tako da sem lahko zbral prve vtise o letošnjem gostitelju. Mesto Llandudno je izrazito turistično usmerjeno. Na dobrih treh km obale se nahaja več hotelov in turističnih objektov kot na celi slovenski obali. Turistov je ogromno pa čeprav se nihče ne kopa, morje je pač v tem času premrzlo.

 

Kongres smo začeli včeraj z neformalnim večernim družabnim srečanjem. Dobil sem ponudbo za prijateljski mednarodni dvoboj proti Švedski v letu 2019. Danes je bila na vrsti svečana otvoritev s kulturnim programom in govori pomembnih oseb. Nato je sledila podelitev priznanj. Slovenija ima novega višjega mednarodnega mojstra. To je postal Darko Babič. Novi mednarodni mojster pa je Jernej Pirš. Pomembna priznanja so prejeli Italijan Gianni Mastrojeni (častni član ICCF) ter Jason Bokar in Raymond Boger, ki sta dobila priznanji za dolgoletno delo v okviru ICCF. Sicer pa podelitve izgubljajo sijaj, ki so ga imele še pred leti. Najvišjih naslovov je vedno manj, ker jih je zaradi razmer (število remijev!) težko doseči. Veliko delegatov se kongresa ne udeleži in zato polovico priznanj prejmejo kar direktorji con. Se pa kongresa osebno udeleži kar dosti igralcev z naslovom CCM in CCE, kar podelitev pošteno razvleče. 

 

Prizorišče kongresa 2018 - Llandudno, hotel Imperial

 

Popoldanski del smo začeli s potrditvijo kongresnega zapisnika 2017. Mehika je postala nova članica ICCF. Poslušali smo poročilo novega finančnega direktorja Nizozemca Jana Vosselmana.

 

Svoje poročilo je podal tudi revizor Josef Mrkvička, ki pa je tik pred kongresom s tega mesta odstopil zaradi nestrinjanja z načinom vodenja knjig novega finančnega direktorja. Kot navadno je tekoča bilanca rahlo negativna, finančno stanje ICCF pa še vedno zelo ugodno. Finančno poročilo je bilo kljub vsemu sprejeto.

 

 

Nizek GDP bo še vedno razlog za popust pri obračunavanju stroškov turnirjev za revne države. Finančni plan za naslednja leta je podoben obstoječemu stanju. Prihodki okrog 70.000 € letno, stroški nekoliko višji in rahel minus v letnih bilancah. Predlog, da se poda mednarodni tender za zbiranje ponudb za razvoj in vzdrževanje spletnega strežnika, ni bil sprejet.

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 20 Avgust 2018 21:56
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.