Kongres ICCF – Llandudno 2018 – 4. del
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 20 Avgust 2018 22:15

 

Drugi dan kongresa

 

Začenjamo s problemi, ki nastajajo pri novem načinu prijavljanja na uradne turnirje preko sistema Direct Entry. Nacionalne zveze naj bi imele na voljo avtomatizem, da prijave dokončno potrdijo ali zavrnejo. Trenutno se potrjevanje izvaja na zahtevo direktorja teh turnirjev (Tani). Predlog je bil zavrnjen. Sledilo je poročilo 'servisnega direktorja' (spletni strežnik) Austina Lockwooda. Predvideni proračun 20.000 € za leto 2019 smo potrdili. Predlog za uskladitev ICCF zbirke podatkov z uredbo GDPR je bil soglasno sprejet.

 

 kongresna dvorana

 

Odslej naj bi vsi igralci, ki bodo osvojili naslov CCE ali CCM brezplačno prejeli medalje (brez diplom) preko delegata, ki se bo udeležil kongresa. Na moje vprašanje, kaj je z že osvojenimi naslovi, sem dobil odgovor, da bo tudi za te možno naročiti medalje. Odslej bo turnirskim organizatorjem na voljo orodje, s katerim bodo lahko določili norme za posamezne igralce že pred vnosom v turnirsko tabelo.

 

Rating poročilo. 'Glicko' sistem v tem trenutku ni primeren za uvedbo. V naslednjem obdobju se bo nadaljevalo 'ICCF Elo' obdobje z možnimi manjšimi korekcijami predvsem na polju začetnega ratinga. Poročilo novega marketing direktorja (Russell Sherwood) je bilo zelo izčrpno in strokovno. Kako pridobiti nove igralce, kako jih obdržati ... Vse lepo in prav, toda to področje je tako vroč kostanj, da se skoraj vsako leto zamenja direktor za marketing, o rezultatih pa bi se dalo razpravljati. Predlagane nove turnirje za naslednje obdobje na povabilo smo potrdili. 

 

Mimogrede - vsa kongresna poročila so vam na voljo na tej povezavi.

 

Kongresni predlogi pa TUKAJ (obvezna prijava na ICCF strežnik).

 

 

Predviden turnirski koledar uradnih tekmovanj je bil potrjen. 

 

Tukaj se v hribe vozijo kar s tramvajem

 

Po odmoru je sledilo poročilo komisarja za ostale turnirje (Neil Limbert). Novi 4-letni ciklus velikih ICCF odprtih turnirjev je bil potrjen. Sledila so poročila o poteku ostalih turnirjev (Liga šampionov, Šah 960 ...). V popoldanskem delu je sledilo poročilo komisarja za pravila (Američan Dennis Doren). V ekipnem šahu bo vsaka prekoračitev časa odslej pomenila poraz. Kapetan bo imel tehnično možnost zaustaviti 'uro' v trenutku, ko bo zahteval zamenjavo igralca. Igralec ne bo smel biti kapetan druge ekipe na istem tekmovanju. V izjemnih primerih bo lahko kapetan ekipe ali nacionalni delegat zaprosil sodnika turnirja za vklop dopusta igralcu, ki tega v danem trenutku ne more storiti sam. Sprejete dopolnitve v primeru sprejemljivega odstopa igralca (predlog 008). Igralec, ki bo imel v 90 dneh 10+ odstopov ne bo mogel nastopiti na novem turnirju dokler ne bo 'priden' vsaj 90 dni. Nacionalni delegati bomo odslej seznanjeni z imeni ocenjevalcev nedokončanih partij.

 

Sprejeli naj bi 'cel kup' predlogov, ki predvidevajo vsem obstoječim naslovom optimizirano prilagojene turnirje. Novi turnirji naj bi nadomestili namenske turnirje po stari strukturi.  V razpravi smo ugotovili, da predlogi potrebujejo dodelavo, zato bodo pred letom 2020 spremenjeni. Organizatorji nacionalnih turnirjev bodo imeli v bodoče na razpolago več tehničnih možnosti ob vnosu na spletni strežnik po vzoru pravil za ICCF turnirje. 

 

 

Predlog, da se ukinejo visokonivojska tekmovanja za ženske (olimpijade, svetovna prvenstva) in se nadomestijo z namenskim svetovnim pokalom za ženske, je bil zavrnjen.

 

Vidnost partij na spletnem strežniku s 5-poteznim zamikom bila zavrnjena z veliko večino. Vsi igralci v ekipi in kapetan pa bodo lahko spremljali partije soigralcev brez kakršnegakoli zamika.

 

Miting evropske cone

Zelo ponesrečen termin ta to srečanje. Po 8 urah rednega kongresa in dobro uro pred začetkom hitropoteznega turnirja. Ob dejstvu, da bivam v skoraj 1 km oddaljenem nizkocenovnem penzionu, mi boste najbrž oprostili predčasen odhod s tega srečanja.

 

Novi direktor Rus Andrey Pavlikov je pripravil naslednje poročilo.

Na tej povezavi si lahko ogledate predloge in komentarje.

 

Kaj so se menili in kaj sklenili, to informacijo bom tudi jaz dobil iz kakšnega poročila ...

 

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: torek, 21 Avgust 2018 18:18
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.