Slovanski pokal tretjič
Prispeval Danilo Korže   
petek, 20 Avgust 2010 21:24

V zaključni fazi je tretja izvedba slovanskega pokala, kjer nastopajo Češka, Slovaška (2 ekipi), Rusija, Poljska, Ukrajina, Hrvaška, Belorusija, Bolgarija in Slovenija (2 ekipi). Teh 11 ekip se bori na 6 ploščah, ki so kategorije 8, 7, 6, 6, 5 in 3. Kot zmagovalka prejšnjega slovanskega pokala je Slovenija tokrat gostiteljica.

Teče vsega le še nekaj partij na vsaki plošči, na vrhu pa je izredno napeto, v borbi za prvo mesto je kar pet ekip, med njimi tudi obe ekipi Slovenije, s tem da bolje kaže ekipi Slovenije 2. Ta turnir je za naše igralce izredno ploden, saj so na njem osvojili že kar nekaj norm (Pranjič, Jemec (IM in SIM), Horvat), še nekaj pa jih bodo (Borštnik Andrej).

V kolikor bo zmaga spet pripadla Sloveniji, bomo tudi naslednjo izpeljanko (številka 4) formalno gostili mi, kar pomeni, da bomo zbrali ekipe omenjenih držav ter startali nov turnir.

Podobna regionalna turnirja sta še Mare Nostrum (Slovenija 2. mesto zaradi slabšega drugega kriterija) in Danube Cup, na katerih tudi nastopajo naše ekipe, prav tako s solidnimi rezultati. V kratkem nas čaka nastop na Mare Nostrum 4, za katerega je slovenska ekipa že sestavljena (Gregor Vohl, Bojan Fajs, Milan Horvat in Branko Kosič), kapetan pa bo Matjaž Pirš.

V kratkem pričakujemo tudi razpis za Danube Cup 4, saj so praktično vse partije na številki 3 že končane. Taki turnirji so lepa priložnost za osvajanje novih norm in nabiranje mednarodnih izkušenj.{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: petek, 20 Avgust 2010 21:32
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.