Kongres ICCF - Antalya 2010 - II

 

altSvetovni turnirski direktor Frank Geider je v uradni dokument, ki gre v potrditev na letošnji kongres, uvrstil tudi memorialni turnir Andreja Šuštaršiča, ki bo predvidoma X.-XII kategorije in se bo začel v prvi polovici naslednjega leta.

Naš dragi prijatelj Andrej Šuštaršič, ki nas je lansko leto nepričakovano zapustil, ima neprecenljive zasluge za razvoj dopisnega šaha v Sloveniji v tem desetletju. Spomnimo se samo, kako smo bili v vsakem trenutku založeni z najnovejšimi motorji in kako smo tudi  zato  imeli prednost pred konkurenco. Andrejeve računalniške grafike so fenomenalne, še posebej, če imamo v vidu, da je bilo njegovalto gibanje zaradi bolezni, omejeno na skrajni minimum.

Američan Michael Millstone je pripravil posebno poročilo, ki vsebuje kar nekaj predlogov za razpravo na kongresu.

{jcomments on}

       

Svetovna dopisna organizacija ima v tem trenutku 69 držav članic, od katerih se jih 10 nahaja v začasnem suspenzu - uganili ste, zaradi neporavnanih obveznosti.

V začetku leta se je ponudila izjemna priložnost, da bi imeli kongres 2011 na Dunaju. Poleti, v času parlamentarnih počitnic, bi koristili proste kapacitete. Na žalost je ideja padla v vodo in išče se nov organizator kongresa v letu 2011.

Generalni sekretar predlaga precej novosti v zvezi z odobravanjem izrednega dopusta. Zaradi različnih kriterijev pri odobravanju predlaga, da bi se tak dopust odobraval posebej in centralno, s strani za to pooblaščene osebe, ki bi vodila tudi ustrezno evidenco. Več o tem predlogu si preberite v forumskem prispevku.

Na letošnjem kongresu bomo volili tudi novega direktorja za marketing. Na tem mestu je v zadnjem času veliko prepiha. Zadnji direktor, Nemec Uwe Staroske, ni zdržal na tej poziciji niti eno leto.

Predlaga se tudi posebna glasovalna procedura za kongres, kjer bi se pri javnem glasovanju natančno beležilo, kako je posamezna članica glasovala.  

 alt

Zadnjič posodobljeno: torek, 01 Oktober 2013 21:58
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.