SLOCORR 2010 je bil uspešen
Prispeval Danilo Korže   
petek, 17 September 2010 18:14

{jcomments on}18 hrabrih dopisnih šahistov se nas je letos zbralo na letnem srečanju dopisnikov v Radgoni. Kot že nekajkrat pred tem je srečanje tudi letos organiziral član SDŠ dr. Ivan Rihtarič, za kar mu gre vsa čast in pohvala.

Srečanje je potekalo po zdaj že ustaljenem urniku: po jutranjem zbiranju smo zaužili kavico in kakšen priboljšek v Slaščičarni Pikapolonica. Dobro prebujeni smo se nato odpeljali na lep radgonski grad, kjer smo bili gosti gradu in njegovega najemnika graščaka Milana. Sledila je kot ponavadi seja, katere zapisnik si lahko prav tako preberete. O zanimivih debatah preberite zapisnik, omenimo pa, da je za svoje neutrudno delo pri organizacijah letnih srečanj dopisnih igralcev Slovenije prejel dr. Ivan Rihtarič priznanje zlati skakač, ki ga SDŠ podeljuje za izredni prispevek k dopisnemu šahu v Sloveniji.

Po okusnem kosilu v gradu, kjer prirejajo sicer tudi poroke in poročna slavja, smo odigrali prav tako tradicionalen hitropotezni turnir, ki je za dopisne igralce druga skrajna oblika šaha. Rezultati so tukaj.

Vmes smo si ogledali še radgonski grad, ki ga sedanji najemnik obnavlja in ga je možno uporabiti za organizacijio kakšnega kongresa, vključno s prenočevanji. Seveda tudi tokrat ni šlo brez degustacije rujne kapljice: letos so bile na vrsti penine treh različnih proizvajalcev iz Radgone. Foto galerija bo prav kmalu na voljo, seznam sponzorjev srečanja pa je tudi na voljo.

Zadnjič posodobljeno: petek, 17 September 2010 18:23
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.