Kongres ICCF - Antalya 2010 - IV

Prvi dan kongresa

Danes je kongres začel s svojim rednim programom. Uvodno besedo je imel Tunc Hamarat, 16. svetovni prvak, ki je sicer turške narodnosti z avstrijskim potnim listom. Za njim pa je besedo prevzel predsednik ICCF, Francoz Eric Ruch, ki je kongres tudi uradno odprl.

V prvem deluje bila na vrsti podelitev priznanj Bertl von Massow za dolgoletno delo v ICCF, sledile pa so medalje za uvrstitve na svetovnih prvenstvih. Zlati medalji sta prejela Rusa Aleksander Dronov, ki je 22. svetovni prvak in Olga Sukharova, ki je 8. svetovna prvakinja.

  

In že smo bili na vrsti mi. Z velikim veseljem sem na odru v kongresni dvorani prevzel zlate medalje za našo žensko reprezentanco - zmagovalno ekipo 7. ženske olimpijade. Podeljene so bile tudi medalje za 13. in 15. moško olimpijado.

V nadaljevanju smo obravnavali finančne zadeve. Tehničnih težav na tem področju ni več, kajti George Pyrich (finančni direktor) in Josef Mrkvička (revizor) odlično opravljata svoje delo. Tudi finančno stanje ICCF je dobro in stabilno.

{jcomments on}

 

Zbiranje kandidatov za marketing direktorja se nadaljuje. Zaenkrat obstaja en sam, ki pa ne izpolnjuje vseh pogojev.

V okviru delavnice "Ali bodo zmage vredne več?" je zelo hitro padla v vodo ideja 3-1-0 predvsem iz razloga, ker v dopisnem šahu remiji niso stvar dogovarjanja (kot v rednem šahu) ampak največkrat objektivni izhod partije. Še najbližje uspehu je ideja, da bi se število zmag uveljavilo kot prvi dodatni kriterij za uvrstitev ob enakem številu točk. V namen nadaljnje razprave bo ustanovljena delovna skupina. 

ICCF ni pravno polno registrirana organizacija. Ta napaka se odpravi v naslednjem obdobju z registracijo v Franciji ali zaradi davščin celo v Švici ali Luksemburgu.

Od 1.1.2010 je uradna valuta ICCF evro. Doslej je bil to švicarski frank. Z letom 2011 bo uradni cenik tekmovanj ICCF v evrih. Istočasno pa se tekmovanja pocenijo v povprečju za 10 - 20 %, kar je lepa gesta s strani ICCF. Tako bo po novem partija nacionalnega turnirja na strežniku veljala 0,60€ (doslej 1CHF), partija na turnirju 14. ali višje kategorije pa 4€ (doslej je bila cena 6CHF). Turnirji se zaračunavajo ob skupnem obračunu  nacionalni zvezi, v nobenem primeru pa ne posameznikom ali sponzorjem. 

Soglasno je bila zavrnjena kandidatura nemškega kluba DESC za pridruženo članstvo v ICCF, kriteriji za tovrstna članstva pa se bodo še dodelali.

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 11 Oktober 2010 18:27
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.