Kongres ICCF - Antalya 2010 - V

 

Drugi dan kongresa

Pravkar začenjamo drugi dan kongresa in prvič bom poskušal z neposrednim, na žalost le pisnim prenosom dogajanja v kongresni dvorani.

Včerajšnji otvoritveni banket se je zavlekel pozno v noč v prijetnih in tudi koristnih pogovorih z drugimi delegati. Vse skupaj se je dogajalo ob točilnem pultu  v naravnem okolju, kar je za kongrese ICCF prava posebnost. Posebne časti je bil deležen nemški delegat in tudi svetovni prvak dr. Fritz Baumbach, ki je ob svojem 75. rojstnem dnevu prejel velikansko torto in seveda naše čestitke.

George Pyrich je predstavil formulo za povračilo stroškov kongresa funkcionarjem ICCF. Približno 70% stroškov udeležbe na kongresu dobijo povrnjenih iz fonda ICCF, kar znaša okvirno 15.000€ za vse skupaj. Poslušamo tudi podrobno finančno poročilo o poslovanju v preteklih letih in istočasno plan za naslednja leta. Letni proračun organizacije se giblje okrog 100.000€ letno. Največ dohodka prinašajo svetovni individualni turnirji, liga šampionov in svetovni pokal. Na stroškovni strani pa so največji porabniki kongres ICCF, spletni strežnik  ter stroški marketinga in reklamiranja.

 

   

Poslušali smo poročilo komisarja za prijavljanje na turnirje po tako imenovanem "Direct Entry" sistemu. To delo je prevzel Francoz Jean-Christophe Chazalette. Pred tem je bil komisar Američan Millstone, ki pa je bil med letom izvoljen za generalnega sekretarja.

 

Sledilo je poročilo kvalifikacijskega komisarja Angleža Neila Limberta. Zanimiv je podatek o osvajanju mednarodnih norm, ki je na nivoju ICCF 1,7 norme na dan. Menim, da smo mi z več kot eno normo na mesec visoko nad povprečjem.

Potrjevali smo osvajanje norm po "dodatnih pravilih" - v glavnem na osnovi presežkov rezultata pri manjkajočem številu partij. Vse smo brez pripomb potrdili.

Zelo vroča razprava se je vnela ob treh aplikacijah za GM, katerih prosilci so "skoraj" izpolnili kvote 3 GM + 4 SIM.  Pri glasovanju se v teh primerih zahteva 2/3 večina. Potrdili smo le predlog turške federacije, da se naslov GM prizna Fatihu Atakisiju. Glavna osnova za to, je dejstvo, da gre za evropskega prvaka, ki bi mu po takratnih pravilih morali priznati kvalitetno normo. Med tovrstnimi prosilci je bil, zanimivo, tudi sam predsednik ICCF in bivši komisar za naslove Eric Ruch. Tudi njegova vloga je bila zavrnjena. 

Popoldanski del začenjamo s tematiko spletnega strežnika in poročilom Raymonda Bogerja. V glavnem gre za "majhne" novosti, ki ste jih vsi gotovo že opazili, prispevajo pa zelo k prijaznosti do nas uporabnikov. Predvidene novosti v prihodnosti pa so:

- prikaz števila dni porabljenih za potezo,

- možnost obveščanja nasprotnika, da nameravamo razmišljati več kot 40  dni (igralna pravila 3b),

- možnost prikaza glavnih strani v več jezikih,

- podpora šahu 960,

- izboljšane turnirske tabele,

- in še veliko "malenkosti".

Nadaljevali smo s problematiko spletne strani ICCF. Z novim webmastrom se obeta temeljita prenova spletne strani.

Marketing direktor v odstopu, dr. Uwe Staroske je predstavil svoje delo v preteklem obdobju (ocenjeno je bilo za izredno uspešno!) in ideje za izboljšanje tega področja v bodoče ter kot najbolj udarno temo - vključitev Chess960 v program ICCF.

Nocoj je na programu šahovski dvoboj dopisnih šahistov proti mestu Antalya, ki pa se ga ne bom udeležil. Po dveh dnevih potovanja in "dela" sem si namreč zaželel prostega večera za sprehod in ogled bližnje okolice.

  {jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 11 Oktober 2010 18:27
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.