Kongres ICCF - Antalya 2010 - VII

 

Četrti dan kongresa

Turnirska pravila. Soglasno smo sprejeli novo specifikacijo in vrstni red kriterijev, ki veljajo ob delitvi mest. Razprava se nadaljuje v smeri pravic do nastopa na odprtih mednarodnih turnirjih vse do "Master class" turnirjev. Pravice do nominacije igralcev s strani nacionalnih zvez ostanejo nespremenjene.

Predlaga se, da se neupravičen odstop s turnirja pred začetkom, ko je turnir že objavljen, vendar igralec ni odigral poteze, odslej obravnava kot "nesprejemljiv odstop", kar pomeni tudi izgubo "pravice", s katero se je na turnir uvrstil. Odločitev je potrjena.

Začenjamo razpravo o rating sistemu. Eloquery bo odslej dostopen le na prošnjo pri Gerhardu Binderju, kajti spletni strežnik sedaj nudi že skoraj vse, kar smo v preteklosti pridobivali iz sistema Eloquery in še bodo prihajale nove zanimive možnosti v naslednjem obdobju. Anomalije v rating sistemu, ki so jih nekateri izkoriščali za "neverjetne vzpone" (poljski primer), se bodo obravnavale ročno in tovrstni mojstri bodo izločeni iz rating liste. So pa možnosti za tako početje ob trimesečnih obračunih bistveno manjše.

Kongres je sprejel najbolj radikalno opcijo glede neaktivnih igralcev in odslej se igralci po dveh letih neaktivnosti ne bodo več pojavljali v uradnih rating seznamih. Seveda jim ratig ostane in uporabi ob ponovni aktivaciji.

Komisije za pritožbe v preteklem letu niso imele posebnega dela. Precej dodanega materiala je v priročniku za TD-je. Vloge za nove mednarodne sodnike je potrebno odslej poslati v obravnavo najprej na komite sodnikov. Sodniki, ki ne delujejo v skladu s pravili, bodo lahko tudi suspendirani.

Popoldne poslušamo poročila s včerajšnjih sestankov posameznih con. Zdaj pa predlog generalnega sekretarja glede izrednega turnirskega dopusta! Po kratki naključni analizi je kar 38% izrednih dopustnikov med izrednim dopustom na enem, igralo poteze na drugem turnirju. Ker gre le za izvedbeni predlog, se tokrat o razlogih za dopuste ne razpravlja. Na koncu je bil soglasno sprejet predlog Michaella Millstona, da se formira centralna komisija, ki bo odobravala izredne dopuste. V planu je popolna avtomatizacija postopka, z izjemo odločitve o odobritvi (DA/NE).

Pripravlja se ICCF "Diamond book" v elektronskem formatu. Vsaka nacionalna organizacija naj pregleda gradivo v "Gold book-u" in do prvega četrtletja naslednjega leta pripravi dopolnitve in novosti za zadnjih 10 let. Na tem področju nas čaka kar nekaj dela, zato predlagam, da SDŠ čimprej imenuje izvajalce! 

ICCF ima težave z organizacijo kongresa 2011, zato se izjemoma organizatorju  ponuja visoka  finančna pomoč - okvirno 7.500€. Predlogi nacionalnih zvez se sprejemajo do 15. decembra.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 11 Oktober 2010 18:27
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.