SM Dr. Korže Danilo (2467)



Dr. Danilo Korže se je rodil leta 1965 v štajerski prestolnici Maribor. Je poročen in oče dveh otrok, Vanese in Tobiasa.

Zaposlen je na Univerzi v Mariboru kot univerzitetni učitelj.


OTB šah je začel igrati kot otrok. V času srednje šole začasno prenehal in se z vsemi močmi posvetil študiju računalništva. Po koncu študija je ponovno začel igrati OTB šah. Trenutno vodi šahovsko sekcijo ŠD Hoče, s katero igra v 1. državni ligi vzhod.

Prvo dopisno partijo je odigral v letih 1984/85, med služenjem vojaškega roka v JLA, takrat še z uporabo klasične pošte. Aktivneje je pričel z igranjem dopisnega šaha po letu 1997, najprej po elektronski pošti, nato preko spletnega strežnika.

Največji dopisni uspehi: osvojitev norme GM na preliminarnem turnirju 17. olimpijade ICCF. Je nosilec naslova SIM in zmagovalec turnirja master norm EM/MN/075.

Dr. Korže je tudi predsednik Sveta za dopisni šah pri Šahovski zvezi Slovenije in šahovski sodnik. Organiziral je turnir ob 15-letnici Slovenije kot članice ICCF ter Slav Cup III.
Opravlja tudi delo komisarja državnih prvenstev Slovenije v dopisnem šahu.

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.