Končan prijateljski dvoboj Slovenija-Romunija
Prispeval Danilo Korže   
nedelja, 17 Oktober 2010 10:04

Končal se je eden od preostalih dveh prijateljskih dvobojev, ki jih Slovenija še igra, to je dvoboj z Romunijo. Dvoboj je sicer Slovenija prepričljivo dobila z rezultatom 29,5:12,5 (dvoboj je tekel na 21 deskah), a bi lahko bil končni rezultat tudi višji. Kar trije naši igralci so izgubili obe svoji partiji (nekateri žal na čas). Tudi zadnjo partijo je Mitja Pranjič v popolnoma dobljenem položaju nato izgubil, zaradi jemanja z napačno figuro v 69. potezi. Podobna napaka se je zgodila tudi Bojanu Fajsu v eni od partij na Danube Cupu, ko je na h7 postavil damo namesto kralja.

Takšne napake se pogosto zgodijo: igralec pravilno preanalizira, nato pa na končno polje potegne napačno figuro.

Trenutno teče le še prijateljski dvobolj Slovenija-Češka, kjer pa naši ekipi slabo kaže, saj so nekateri naši igralci dvoboj vzeli skrajno neresno in temu primerni so tudi rezultati.

Prav zaradi tega je tudi zbor dopisnikov v Radgoni sklenil (na predlog selektorja), da prijateljskih dvobojev v blilžnji bodočnosti Slovenija ne bo več sprejemala. Končala bo le še tega proti Češki. {jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 17 Oktober 2010 10:52
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.