IM Efremov, Aleksandr Gennadievich (2610)

 

Alexander Gennadievich Efremov se je rodil 3. aprila 1976 v mestu Petropavlovsk-Kamchatsky, ki leži na vzhodu Rusije. Petropavlovsk-Kamchatsky je središče Kamčatke, pomembno pristanišče in pomorsko oporišče v Pacifiku. Kamčatka je znana po številnih vulkanih, gejzirih in po prelepi naravi.

V mladosti je rad plaval. Ko je štel 6 let se je naučil šahovske igre. Aleksander je tudi velik ljubitelj okroglega usnja in strasten navijač  FC Spartaka iz Moskve.

Po končani srednjo šoli, se je odpravil na univerzo Kamchatka University Faculty na študij Filologije. Po uspešno končanem študiju se je odpravil na podiplomski študij na teološko akademijo v St. Petersburg, ki predstavlja višjo izobraževalno ustanovo ruske ortodoksne cerkve.

Med leti 2000 in 2006 je živel in delal v mestu Kostroma. Gre za staro rusko mesto na obrežju reke Volge. Mesto je znano kot rojstni kraj Romanove dinastije in je danes duhovno in kulturno središče. Od leta 2006 živi in dela v Moskvi, na oddelku za mlade prestopnike pod okriljem ruske ortodoksne cerkve.

V prostem času zelo rad potuje. Nazadnje je obiskal Hrvaško in Egipt. V bližnji prihodnosti ima v planu obisk jugovzhodne Azije - Šri Lanka, Malezija, Singapur in Tajska. Obožuje tudi gorski turizem (trekking). Potoval je že do Kamchatka Peninsula, južnega Kavkaza in Alp.

Dodatno stvar iz mladosti najde v glasbi. Njegovi najljubše glasbene skupine so: Accept, Europe, Hammerfall, Metallica, Savatage, Scorpions, Sepultura, Stratovarius, Twisted Sister, WASP; pop - Era, Fancy, Gregorian, Modern Talking, Scooter, Space; in ostale ruske skupine.

Dopisni šah igra od leta 2006. Leta 2010 je osvojil naziv mednarodnega mojstra. V rodni Rusiji je član šahovskega kluba "Dvojnoj Shakh" (Dvojni šah).

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.