Evropsko ekipno prvenstvo
Prispeval Danilo Korže   
sreda, 01 December 2010 09:54

{jcomments on}Slovenci smo trenutno aktivni na dveh evropskih prvenstvih: igramo finale 7. EP v dopisnem šahu ter polfinale 8. EP v dopisnem šahu.

Na kvalifikacijskem turnirju nam kaže odlično, v preostalih dveh partijah pričakujemo še dve zmagi (obe partiji sta že praktično v Nalimovu), kar pomeni, da nam prvega mesta in uvrstitve v finale 8. EP ne more niti teoretično več nihče preprečiti. Bo pa še zanimiva borba za drugo in tretje mesto, ki še vodita v finale. Zanju se potegujejo Estonija, Romunija, Hrvaška in Nemčija. Razlike bodo male in odločala bo vsaka malenkost.

V finalu 7. EP je situacija še bolj napeta. V zadnjem času sta si pozicije nekoliko poslabšali Portugalska in Nemčija, zato so pa nam malce zrasle možnosti za dobro uvrstitev. Trenutno kaže, da bomo uvrščeni najmanj na četrto mesto, ob idealnem razpletu bi pa bilo možno vse, celo prvo mesto, čeprav je le-to zelo malo verjetno. Lep uspeh bi bil že medalja, za dosego le-tega moramo na koncu biti boljši od bodisi Italije bodisi Izraela, Slovaška pa je verjetno že prva, ker ima že precejšnjo prednost in še dve nedokončani partiji. Vse bo kot rečeno odvisno od razpleta zadnjih partij ekip na vrhu, v nekaterih primerih bi o uvrstitvah odločale celo match točke.

Ker se je danes začela nova ratinška perioda, kar se tiče končevanja partij, pričakujem, da se bo nekaj partij v kratkem končalo, preostale pa verjetno v roku treh mesecev, ko bo po mojem mnenju že znano, ali bo Slovenija osvojila svojo prvo ekipno evropsko medaljo ali ne.

Zadnjič posodobljeno: sreda, 01 December 2010 10:06
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.