24. SP/XVI. - Slovenija ima svetovnega prvaka!
četrtek, 19 Maj 2011 17:06

  

Vsi članki

 

SLOVENIJA IMA SVETOVNEGA PRVAKA!!!

Tabela 24. svetovnega prvenstva

Po dveh letih težkih bojev je danes prišel težko pričakovani dan. Selektor Andrej Loc mi je pred začetkom turnirja dal najlepšo popotnico: »Igraj svojo igro in postal boš svetovni prvak«! Zdaj, ko so sanje postale resničnost, lahko pošteno povem. Od samega začetka nikoli, ampak res nikoli, nisem zares pomislil, da mi ne bi uspelo. Seveda, bili so trenutki, ko sem dvomil, vendar sem vedno našel način, da sem odgnal negativna razmišljanja. In rezultat je tukaj. Ne morem opisati svojega veselja, ko je končana ena izmed najtežjih in hkrati najlepših poti mojega življenja!

Pogled na turnirsko tabelo  pokaže, da me na delitvi prvega mesta ob zmagi proti Gerhardtu lahko teoretično dohiti le Tansel Turgut, ki pa bo imel v vsakem primeru za 0,25 točke slabši SB kriterij. To bi bila najtesnejša zmaga v vsej zgodovini bojev za naslov svetovnega prvaka.

 

Če hočeš in sanjaš, se zgodi!

Priznam,  gornja fotografija je nastala povsem namerno. Posneta je bila v času kongresa ICCF (Leeds 2009), med izletom v starodavno mesto York. Morda zgleda nekoliko samovšečna, ampak taka mnenja me danes sploh ne zanimajo. Prav ta fotografija pod kipom rimskega cesarja Konstantina I. Velikega, mi je dve leti odgovarjala na vprašanje, kdo bo 24. svetovni prvak. Če dobro pogledate moj palec in cesarjevo roko – oba se popolnoma strinjava. Kolikokrat mi je prav ta fotografija odganjala dvome … Pesem za inspiracijo, ki jo najdete na povezavi pod fotografijo »Če hočeš, se zgodi!« pa mi je vsakodnevno dvigala samozavest …

Projekt desetletja, ki se je začel leta 2000, ko sem se na pobudo Janka Bohaka vrnil k dopisnemu šahu, je tako doživel svoj vrhunec!

Hvala vsem, ki ste me podpirali! Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da so sanje postale resničnost! Vaš delež bo za večno vtkan v naslov 24. svetovnega prvaka!

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 23 Junij 2011 07:36
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.