24.SP/XVII. - Promocija dopisnega šaha
ponedeljek, 13 Junij 2011 09:43

 

Vsi članki

 

Promocija dopisnega šaha

Odziv slovenske javnosti in novinarjev na osvojeni naslov 24. svetovnega prvaka me je pozitivno presenetil. Predvsem pa me je razveselila izjemna priložnost za promocijo dopisnega šaha v Sloveniji. Potrudil sem se po svojih močeh in se še vedno trudim, mojo uspešnost pa bo presojala prihodnost.

Že 19. maja, ko je bil naslov svetovnega prvaka dokončno osvojen, je o tem poročal Radio Slovenije v večerni informativni oddaji, radijsko poročanje pa se je nadaljevalo še naslednji dan v jutranjih urah.

S posebno oddajo je pohitela televizijska hiša POP TV, ki je že 20. maja objavila čudovit prispevek v sklopu najbolj gledane večerne informativne oddaje 24 ur.

Daljši prispevek o dopisnem svetovnem prvenstvu je bil objavljen tudi v Nedelu – nedeljski izdaji osrednje slovenske časopisne hiše. Prispevek nosi zgovorni naslov »Pet dni od šaha do mata«.

Osrednji dogodek pa je bil sprejem pri ministru za šolstvo in šport dr. Igorju Lukšiču.

 

V časniku Večer je bil objavljen prispevek s komentirano partijo izpod peresa velemojstra Georga Mohra, v domžalskem časopisu Slamnik pa članek mojstrskega kandidata Jožeta Skoka.

Čudovit prispevek je za spletni medij Sportal pripravil novinar Nebojša Mijatović. Pozna se, da je Nebojša tudi sam šahist, kajti članek je strokovno na izredno visokem nivoju.

Za arhiv Šahovske zveze Slovenije je nastal video intervju.

Pred začetkom tekmovanja v Državni šahovski ligi, je ŠZS pripravila novinarsko konferenco, kjer sem se ob velemojstrici Jani Krivec in predstavnikih klubov, imel priložnost prestaviti tudi sam.

Predsednik ŠZS dr. Tomaž Subotič, Marjan Šemrl, velemojstrica Jana Krivec, selektor in trener ženske reprezentance Matjaž Mikac

Ob tej priliki me je doletela velika čast, da potegnem prvo potezo v partiji Beljavski – Ragger. Ob tem je nastala tudi manjša anekdota.

To pa še zdaleč ni vse. Nadvse prisrčen sprejem so mi pri županu Bojanu Severju pripravili moji idrijski rojaki, pa tudi Domžalčani, kjer sem zdaj član šahovskega društva, niso zaostajali. Jutri, 14.6. pa me med 9.30 in 10.00 čaka še nastop v oddaji TV – Dobro jutro. O vsem tem pa več v naslednjem prispevku.

{jcomments on}

  

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 26 Junij 2011 19:15
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.