24.SP/XVIII. - Med idrijskimi rojaki
ponedeljek, 13 Junij 2011 13:37

 

Vsi članki               Nastop v TV oddaji "Dobro jutro"

                                                      (od 44' 35'' naprej)

 

Med idrijskimi rojaki

Svojo šahovsko pot sem začel nekako pri štirinajstih letih, ko sem igral s stricem na kmetiji v Črnem vrhu nad Idrijo in potreboval kar nekaj let, da sem ga začel zares premagovati. Imel je namreč moč drugokategornika. Velik pospešek pa je moj šahovski razvoj dobil z začetkom šolanja na idrijski gimnaziji ...

Ob osvojitvi naslova 24. svetovnega prvaka so mi nadvse prisrčen sprejem pri županu Bojanu Severju pripravili moji dragi idrijski rojaki. Imel sem izjemno priložnost, da sem se javno zahvalil svojemu prvemu mentorju Silviju Kovaču, ki me je za šahovsko igro navdušil, seznanjal z osnovno šahovsko teorijo in pošiljal na prva tekmovanja v šahovski svet. Brez mojstrskega kandidata Silvija Kovača naslova svetovnega prvaka zanesljivo ne bi bilo!

Boštjan More, MK Silvij Kovač, Marjan Šemrl, župan Bojan Sever,  poslanec Samo Bevk, Avgust Vukanič

Srečanja se je udeležil tudi mladostni kolega iz gimnazije, zdaj poslanec slovenskega parlamenta, prvokategornik Samo Bevk, ki je v tistih letih veljal za enega najbolj nadarjenih mladincev v Sloveniji.

O sprejemu so poročali v glavnem vsi primorski mediji. V Primorskih novicah je izšel obširen članek. Poročala sta tudi radio Primorski val in radio Odmev.

Poseben članek o svetovnem prvenstvu najdete tudi na spletni strani koncerna Kolektor, ki je pokrovitelj idrijskega šahovskega kluba.

Dragi idrijski prijatelji! Še enkrat hvala za vse, kar ste naredili za moj šahovski razvoj. Hvala vam tudi za čudovit sprejem, ki ga ne bom nikoli pozabil!

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 05 Julij 2011 13:38
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.