Prijavite se na svoj prvi turnir
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 25 Oktober 2011 14:18

 

Priročnik o računalniški šahovski analizi - BREZPLAČNO!

           Dopisni šah je način šahovske igre, pri katerem
           nasprotnika ne sedita za isto šahovnico ter
           ne razmišljata in ne igrata potez v istem času. 

Morda lahko prav vi naredite kariero v dopisnem šahu?! 

 

 

Nikoli ne boste vedeli, če ne poskusite!

Dopisni turnirji se igrajo na spletnem strežniku ICCF. Turnirji potekajo na internetu, kjer ima vsaka partija, poenostavljeno povedano svojo spletno šahovnico na ekranu. Ko se za potezo odločite, se povežete na internet in jo odigrate. Ko vam nasprotnik odgovori, vas sistem o tem obvesti po elektronski pošti.

Svoje rezultate in rezultate nasprotnikov, lahko spremljate v turnirski tabeli, kjer se vsak nov rezultat sproti zabeleži. Poglejmo si primer:

 

TURNIRSKA TABELA 

S klikom na rezultat v tabeli si lahko na spletu ogledate potek vsake končane partije, če želite pa si jih lahko tudi snamete za dodatne analize in arhiv.

Standardni čas za razmišljanje je 50 dni za vsakih 10 potez. Obremenitev tudi ni prevelika, saj igrate 6-10 partij naenkrat. Za vse, ki vam primanjkuje časa in se ne morete udeležiti tekmovanj v živo, je dopisni šah idealna dejavnost za vsakodnevni trening možganskih celic. Pa ne samo to. Igrali boste z nasprotniki s celega sveta, si z njimi dopisovali (ob vsaki potezi, če boste želeli), pridobivali nove prijatelje in ob tem še izpopolnjevali znanje tujih jezikov. Naj bo šah vaše okno v svet!

Naj vam prišepnemo - moderni dopisni šah je pravzaprav "totalni šah". Ob igri lahko uporabljate vsa sredstva, ki so vam na razpolago: šahovsko literaturo, baze partij, računalniške programe, soseda velemojstra ter ženo, ki itak vedno vse najboljše ve in zna. In nikar ne mislite, da se šahovskih programov in drugih pripomočkov, ki jih ima nasprotnik, ne da premagati. 100.000 ljudi na svetu, od tega več sto Slovencev, počne to vsak dan. Zakaj ne bi bili med njimi tudi vi?

Začetniki se lahko vpišete na turnirje odprtega razreda, kjer boste po dveh turnirjih že pridobili mednarodni rating. Igralci z ratingom 1900 lahko igrajo na turnirjih višjega razreda, tisti z ratingom vsaj 2100 pa že v mojstrskem razredu. Veljajo tudi ratingi FIDE!

Kaj še čakate? Prijavite se zdaj:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   (dr. Danilo Korže)

Ob prijavi nevedite: Ime in priimek, telefonsko številko in rating FIDE, če ga imate. Če ga nimate, pa boste po vsej verjetnosti zelo kmalu ponosni lastniki ratinga ICCF, ki ga priznava tudi mednarodna šahovska zveza FIDE. In nekoč,  čez nekaj let, si lahko prislužite celo naziv velemojstra dopisnega šaha! SREČNO! 

To pa še ni vse. Vsi, ki se boste prijavili v naslednjih dveh tednih, prejmete posebno darilo - priročnik:

Veščina analize v dopisnem šahu

popolnoma ZASTONJ!

(Priročnik je v elektronskem formatu).

{jcomments on}  

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 27 Oktober 2011 13:13
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.