24.SP/XIX. - Pri županu v Domžalah
sobota, 25 Junij 2011 22:40

 

Vsi članki

 

Pri županu v Domžalah

Dobrih deset let se ukvarjam z dopisnim šahom v tako imenovanih modernih razmerah, prav toliko časa pa sem tudi član Šahovskega društva Domžale, kjer s člansko ekipo nastopamo v I. slovenski ligi. Redno igramo tudi Ljubljansko in tudi Domžalsko-Kamniško ligo. Ti nastopi mi v zadnjih letih še kako pomagajo ohranjati stik z rednim šahom, ki se pozitivno odraža tudi v mojih dopisnih nastopih. Ob osvojitvi naslova 24. svetovnega prvaka me je v prostorih Občine Domžale sprejel na daljši pogovor tudi župan občine Domžale g. Toni Dragar, ki mi je ob tej priliki izročil tudi čudovito priložnostno darilo.

Predsednik ŠD Domžale Boštjan Grošelj, Marjan Šemrl, župan Toni Dragar

V pogovoru se je izkazalo, da je g. župan še kako seznanjen s šahovskim dogajanjem v občini in, da je tudi sam v preteklosti zelo solidno premikal šahovske figurice.

O sprejemu so poročali vsi mediji z domžalskega in kamniškega območja. Objava je na spletni strani Občine Domžale, ki so ga povzeli tudi mediji okoliških občin. Časopis Slamnik pa se je dogodka spomnil z dvema člankoma:

Članek 1

Članek 2

Domžalčani so bili tudi prvi, ki so takoj po osvojitvi naslova objavili na občinski spletni strani. Povabljen sem tudi na košarkarsko tekmo Helios Domžale - Union Olimpija, kjer sem bil ob igralcih obeh moštev tudi sam predstavljen dvorani gledalcev ob začetku tekme.

Medtem smo lahko prebrali tudi komentar v ponedeljkovi izdaji Dela izpod peresa velemojstra Georga Mohra.

Nadvse prijeten večer ob hrani in pijači  pa sem preživel tudi v družbi dopisnih  prijateljev, ki imajo ogromne zasluge za doseženi uspeh: Aleš Borštnik, ki me je praktično prisil, da sem začel uporabljati Nalimova, Andrej Loc z začetno vzpodbudo in skrbjo za ustreznost programske opreme ter Iztok Brunšek, ki je bil moj najzvestejši navijač in se je vsakega napredka v pozicijah veselil še bolj kot jaz. Hvala vsem!

 {jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: petek, 15 Julij 2011 11:17
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.