Reprezentančni nastopi
Prispeval Danilo Korže   
nedelja, 03 Julij 2011 08:47

Slovenska dopisna rezprezentanca še naprej uspešno nastopa na evropski in svetovni sceni. Pravkar je z novo zmago že dokončno zagotovil uvrstitev naše reprezentance v finale 18. olimpijade ICCF Jernej Šivic. Tudi zadnji dve partiji naših dveh igralcev (Jerneja in Borka) sta popolnoma dobljeni, tako da bomo zanesljivo osvojili 2. mesto, ki vodi v finalni olimpijski nastop.

V finalu 7. ekipnega EP se Sloveniji obeta bronasta kolajna, ki je praktično že zanesljiva, saj je v odločilni partiji proti Izraelu Aleš Borštnik svojega nasprotnika postavil pred mat v nekaj potezah. To bo verjetno prva ekipna kolajna Slovenije iz evropskih prvenstev, imamo pa seveda še zlato žensko olimpijsko kolajno, ki so jo naša dekleta osvojile dokončno pred približno dvema letoma. Finale 8. EP se bo pričelo predvidoma v začetku leta 2012.

Pravkar se začenja tudi novo 9. ekipno EP, kjer naša ekipa starta v 1. polfinalni skupini v močni konkurenci držav kot so Nemčija, Slovaška, Hrvaška, Norveška, Švedska, Turčija, Estonija in druge. Na osmih deskah bo vsak igralec odigral po 10 partij, v finale pa vodijo direktno prva tri mesta iz vsake skupine. Spomnimo, da ima Slovenija za finale 8. ekipnega EP, ki bo startalo predvidoma v prvi četrtini 2012 dvojno kvalifikacijo: tako iz polfinala 8. EP, kjer smo bili z naskokom prvi v svoji polfinalni skupini, kot tudi zaradi tretjega mesta v že prej omenjenem finalu 7. EP.

Razmeroma hitro (verjetno v drugi polovici 2012) nas čaka tudi olimpijsko finale 18. olimpijade ICCF, kjer bomo poskušali s čim močnejšo ekipo osvojiti to, kar nam še edino manjka: moško olimpijsko kolajno. Na finalu 15. olimpijade ICCF je Slovenija osvojila doslej svojo najboljšo uvrstitev, to je šesto mesto. 

Ima pa selektor Andrej Loc razmeroma težko delo, saj nam ob številnih reprezentančnih nastopih zmanjkuje kakovostnih igralcev, ki so večinoma preobremenjeni z nastopi. Zato so vabljeni tudi šahisti, ki bi jih veselilo igranje dopisnega šaha na najvišjem nivoju, seveda po ustreznem "ogrevanju". {jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 03 Julij 2011 09:12
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.