Tudi EU moštvena medalja
Prispeval Andrej   
sreda, 20 Julij 2011 06:08

Po takšnih rezultatih, kot so posamični naslovi svetovnega in evropskega prvaka, moštveni naslovi Olimpijskih prvakinj pri ženskah, Mare Nostrum, SLAV CUP, EU amaterski moštveni zmagovalci, verjetno ne dopuščajo nikakršnega dvoma več, da je Slovenija svetovna dopisna šahovska velesila.

Na katero koli moštveno tabelo pogledamo, povsod je ekipa Slovenije na vrhu, naj bodo to kvalifikacijska tekmovanja ali finala, ta dejstva so najbrž že prepričala tudi največje slovenske skeptike, da uspehe slovenskih dopisnikov ne gre več pripisovati slučajem.

horse

 

 

7 EU moštveno Finale je nov dokaz, da SLO dopisniki poznajo formulo uspeha, ki se je obrestovala tudi na tem težkem tekmovanju 15 najboljših EU moštev, vsako moštvo pa je nastopalo na 8 deskah. Tekmovanje še ni končano, ekipa Slovenije pa ima dokončno v žepu tudi evropsko moštveno medaljo, saj ima Borštnik Aleš svojega izraelskega nasprotnika pred matom. Ob čudežnem razpletu bi lahko celo postali EU moštveni prvaki, vendar pa bo bronasta medalja ob enakem številu točk kot drugouvrščeni Italijani v najslabšem razpletu dragocen dosežek.

Med samim tekmovanjem nam ni kazalo prav dobro, vendar pa je ekipa v drugi polovici tekmovanja pritisnila na plin in kar po vrsti prehitevala vsa zveneča moštva Nemčije, Rusije ter drugih številnih favoriziranih ekip. IZREDNA BORBENOST je zaščitni znak vseh slovenskih moštev, še posebej pa ta oznaka velja za to 7 EU FINALNO slovensko moštvo! Pohvaliti je treba prav vse, vedno se je treba zavedati, kako težko je igrati v
Finalih EU prvenstev, naj bo to moštveno ali pa posamično; kdor tega še ni izkusil, si ne predstavlja teh naporov in pritiskov močnih Evropejcev!

V zadnjem delu turnirja sta se še posebej izkazala izredni Borštnik Aleš, ki bo s svojim rezultatom presegel velemojstrsko normo in premočno zmagal na svoji deski ter dr. ČOPAR Anton, eden slovenskih dopisnih veteranov. Dr.ČOPAR je najprej rešil končnico z dvema kmetoma manj v remi rezultat, nato pa je v svoji najboljši partiji do sedaj priboril še prvo EU moštveno medaljo Sloveniji. Oglejte si zelo poučno partijo na spodnji povezavi, ki je dr.ČOPARJU prinesla tudi naslov SIM, ki bi ga že davnaj zaslužil.

Partija dr. ČOPAR Anton - Ciucurel (za ogled datoteke, je potrebna registracija na spletni strani)

Septembra mineva 10 let, odkar sem na kongresu dopisnikov na Ptuju 2001 prevzel selektorsko mesto, naloge in predvsem veliko odgovornost za rezultate, ki jo prinaša ta funkcija. V teh 10 letih je Slovenija postala svetovna dopisna šahovska velesila in nekaj malega zaslug lahko pripišem tudi sebi, večino pa seveda neumornim, do fanatičnosti zagrizenim slovenskim dopisnim borcem! EU moštvena medalja pa je
najlepša dekoracija na torti ob tej naporni 10.obletnici.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sreda, 20 Julij 2011 06:23
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.