Kongres Järvenpää 2011 - VI.

 

Drugi dan kongresa

Kar smo mnogi pričakovali, se je danes tudi zgodilo. Turčija je po porazu Hamarata na včerajšnjih volitvah umaknila ponudbo za organizacijo kongresa 2012. Kongres naj bi sicer bil v času šahovske olimpijade FIDE v Istanbulu.

Kandidat za predsednika Tunc Hamarat in novi/stari predsednik Eric Ruch

S 1.1.2012 velja pri delitvi mest "pravilo Baumbach", ki smo ga imenovali po predlagatelju Fritzu Baumbachu. Odslej bo prvi kriterij večje število zmag na turnirju.

Finančni plan ostaja v dosedanjih okvirih s tem, da bo več investicij v posodobitev uradne spletne strani in spletnega strežnika. Želje gredo tudi v smer boljšega marketinga, toda ne najde se kandidat, ki bi ugriznil v to kislo jabolko.

Prijavljanje igralcev na turnirje preko sistema Direct Entry strmo narašča, od 1.1.2012  bo nacionalni organizaciji pripadlo 50% tako plačane prijavnine. Za vse nove igralce pa je obvezno preverjanje identitete in potrditev s strani delegata ali turnirskega organizatorja. Za prijave na turnirje, ki potekajo preko nacionalne organizacije, ima ta vso pravico, da zaračuna višjo prijavnino, ne glede na razpisne pogoje.

 

 

Na kongresu ne bomo več potrjevali mednarodnih naslovov na osnovi presežka rezultata. Ti bodo priznani na osnovi običajnega predloga nacionalne organizacije.

 

Obeta se nova oblikovna podoba spletnega strežnika, ta ista podoba  naj bila tudi osnova za novo uradno spletno stran ICCF. Na spletnem strežniku  se obetajo nove funkcionalnosti npr. prošnja za izredni dopust, lista suspendiranih igralcev (za turnirske organizatorje), večjezičnost, podpora turnirjev v več skupinah, tehnologija za nove odjemalce npr. SmartPhone, sprememba obračuna ratinga, PayPal plačevanje, šah 960, ekipna tekmovanja (nadomestni igralci) ipd.

Na delovni skupini smo razpravljali o novi formuli za obračun ratingov. O tem sem podrobno poročal v forumskih prispevkih.

 

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 04 Avgust 2011 08:29
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.