Jernej Šivic - še druga SIM norma
Prispeval Marjan Šemrl   
sreda, 10 Avgust 2011 09:58

 

Veliki talent slovenskega dopisnega šaha!

Za zares nadarjene igralce je značilno, da mednarodne norme osvajajo hitro, v paketih, v prvih poskusih in s presežki rezultata.

Med take zanesljivo sodi 26-letni Jernej Šivic iz Borovnice. Letos je postal mednarodni mojster, pred dnevi je osvojil prvo, danes pa že drugo normo za naslov višjega mednarodnega mojstra.

Na velemojstrskem turnirju WS/GMN/021 je že dve partiji pred koncem presegel normo SIM, ki pa ta trenutek zaradi premajhnega števila partij še ne zadostuje za končno osvojitev naslova. Niti slučajno ne dvomimo, da bo Jerneju na istem turnirju uspelo osvojiti še vsaj točko, kar bi pomenilo prvo GM normo in osvojitev naslova SIM na osnovi visokega presežka rezultata iz samo 20 partij.

Jernej Šivic je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike in trenutno dela kot programer. Šah je začel igrati na začetku osnovne šole, največja uspeha v rednem šahu sta zmaga na Nova Gorica Open B (<2200) pred leti in remi proti Mamedjarovu, ki je bil takrat 6. ali 7. na svetu, v neki gostilni na Češkem (hendikep 0:30min-2min).

Dopisni šah je začel igrati leta 2005 z namenom, da bi se naučil otvoritev. Jernej sedaj pozna šahovske otvoritve, Slovenija pa ima igralca, ki bo v prihodnosti prav gotovo krojil vrh svetovnega dopisnega šaha!

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 15 Avgust 2011 10:48
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.