Aleš Borštnik je osvojil velemojstrsko normo
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 20 Avgust 2011 00:19

 

Slovenija ima medaljo na prvenstvu Evrope!

 

Višji mednarodni mojster Aleš Borštnik iz Ljubljane je zmagal na 5. deski finalnega ekipnega turnirja za prvenstvo Evrope in s tem rezultatom osvojil svojo prvo normo za naslov velemojstra dopisnega šaha!

Aleš je na tem turnirju dosegel zares odličen rezultat, saj je z 10 točkami in pol (75 %) prehitel drugouvrščenega kar za točko in pol, za pol točke pa je GM normo celo presegel.

Aleš Boršnik je tudi prvi iz nadarjene novejše generacije slovenskih dopisnikov (svojo kariero so začeli na spletnem strežniku), ki mu je uspelo doseči tako visok rezultat. Je velik poznavalec moderne tehnologije, istočasno pa se dopisnemu šahu posveča z vso resnostjo in predanostjo. Čas se tako do trenutka, ko bo Slovenija dobila novega dopisnega velemojstra, meri le še v mesecih.

Z vrhunskim rezultatom je Aleš izdatno prispeval v skupni izkupiček slovenske reprezentance, ki si je na 7. ekipnem prvenstvu Evrope že zagotovila eno izmed medalj. Za ekipo Slovenije so nastopili: Novak (5,5), Žebre (8), Čopar (8,5), Korže (7), Boršnik (10,5), Keršič (7,5), Bandelj (8) in Stane Korošec (6,5) ob eni nedokončani partiji. Vsi so odigrali po 14 partij.

Čestitke Alešu Borštniku in izvrstni reprezentanci Slovenije!

 

 

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 19 September 2011 06:14
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.