SLO CORR 2011
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 05 September 2011 21:03

 

Še en dan čudovitega druženja

V soboto 3. septembra smo se dopisniki že petič družili v Gornji Radgoni. Začeli smo z jutranjo kavico in posladkom v slaščičarni Pikapolonica, ki jo že pet let uspešno vodi družina Šabana Hamitija.

Nadaljevali smo sejo zbora dopisnih šahistov v prostorih Ljudske univerze. Po uvodnih pozdravih organizatorja dr. Ivana Rihtariča in predsednika SDŠ dr. Danila Koržeta, je bil na vrsti najbolj svečan trenutek dneva. Za 10-letno nesebično, požrtvovalno in nadvse uspešno delo je priznanje »Zlati skakač« prejel selektor, kapetan, učitelj in opremljevalec reprezentanc Andrej Loc.

Svoja letna poročila so podali predsednik dr. Danilo Korže, selektor Andrej Loc in delegat pri ICCF Marjan Šemrl. V nadaljevanju smo se poklonili spominu na mednarodnega mojstra Antona Preinfalka, ki je preminil v 100-tem letu starosti. Spomine nanj nam je pomagal obujati Janko Furman, slovenski problemist, ki je od hčere preminulega prevzel šahovsko zapuščino. Pri tem je nanizal nekaj zanimivosti, ki jih je našel v obsežni  zapuščini – več kot 40 škatel dokumentov, partij … Sklenili smo, da Slovenija priredi memorialni dopisni turnir Antona Preinfalka predvidoma proti koncu leta 2012.

Obravnali smo še problematiko plačevanja letne članarine (stari model ostane v veljavi) in sestavo reprezentanc za finale EU in 18. Olimpijade. Državno prvenstvo se razpiše tudi letos, izvede pa le v primeru, da bo prijavljenih vsaj 9 igralcev.

 

Vsi udeleženci smo dobili priložnostna (tekoča) darila sponzorjev Jernej Frangež -  Gornja Radgona in Aleksander Kolarič - Norički vrh. S prav posebnimi darili pa je organizator počastil  24. svetovnega prvaka, selektorja  ter predsednika SDŠ. (Zapisnik seje)

Po izvrstnem kosilu v gostilni Suzana, ki se nahaja v starem mestnem jedru, smo na isti lokaciji odigrali hitropotezni turnir. (Tabela turnirja). 

Krajše potovanje v bogato zgodovino Gornje Radgone nam je pripravil dr. Rihtarič ob ogledu doprsnih kipov velikih mož ob vznožju  hriba po cerkvijo. Kmalu nato pa nas je prevzela simpatična vodička sponzorja Radgonske gorice d.d., ki nas je popeljala v hram, kjer zori njihov ponos - zlata radgonska penina. Skrivnostna klet, kjer na dan priteka potoček Peninček in  žlahtna kapljica, sta nam  povrnila energijo, ki smo jo po vseh naporih že pošteno potrebovali. Še kratek postanek na mostu proti sosednji Avstriji ter nekaj čisto posebnih zgodb dr. Rihtariča in že je bil čas za slovo in pot proti domu.

Dopisniki smo si bili edini. Dr. Rihtarič & sponzorji so nam spet pripravili nepozabno doživetje, ki nam bo dvigalo moralo za težke dopisne nastope. Do naslednjič ... upajmo, da kmalu! Najlepša hvala za tokrat!

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 19 September 2011 06:27
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.