Velemojstrska norma za Jerneja Šivica ...
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 10 September 2011 18:41

 

... za nameček pa še naslov SIM!

Mladi up slovenskega dopisnega šaha, Jernej Šivic iz Borovnice, gre naprej po začrtanih stopinjah. Na mednarodnem velemojstrskem turnirju  je dosegel pomembno zmago, s katero je osvojil svojo prvo velemojstrsko normo! Izpolnil pa je tudi vse pogoje in že postal višji mednarodni mojster na osnovi presežka rezultata iz samo 20 partij. Za oba sijajna dosežka mu iskreno čestitamo!

Slovenija gre naprej! To je letos že 19. mednarodna norma, ki smo jo dosegli slovenski dopisni šahisti, istočasno pa sedmi mednarodni naslov. V tem pogledu se nam obetajo še boljši časi, takorekoč zlata doba. V igri je kar nekaj novih velemojstrskih naslovov, ki samo še čakajo na izpolnitev. Med njimi je tudi Jernej Šivic.

S tem se izdatno potrjujejo rezultati dobrega dela v slovenskem dopisnem šahu v zadnjem desetletju. Vsi si želimo, da bi ta trend ohranili in zadržali tudi v prihodnjih letih. Vendar bo izredno težko, kajti prirast novih igralcev ni tak, kot bi si ga želeli. V  trenutku prosperitete je več kot nujno, da temu segmentu posvetimo vso pozornost in predvsem ustrezno delo.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 19 September 2011 06:15
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.