Nemcem spet zlata medalja
Prispeval Marjan Šemrl   
petek, 14 Oktober 2011 08:38

 

Finale 17. Olimpijade je odločeno!

Dolgo časa smo bili priča zanimivemu obračunu med Španijo in Nemčijo za sam vrh tabele v finalu 17. dopisne šahovske olimpijade. Na koncu se je izkazalo, da so turnir kontrolirali Nemci, saj so z nekaj remiji končali turnir s prednostjo, ki za Špance ni več dosegljiva. Špancem tako ostane v tolažbo srebrno odličje, kar je kljub vsemu velik uspeh. Tretje mesto pa še ni odločeno, zanj se najresneje potegujeta Italija in Rusija.

Nemci so na tej olimpijadi delovali kot dobro namazan stroj, saj niso imeli slabe točke v svoji ekipi. Sestavili so odlično homogeno ekipo, ki je bila dobro vodena in je  disciplinirano opravila svojo nalogo! Nastopili so Voss 6, Hertel 7,5, Nickel 8, Busemann 7, Wunderlich 9 in Muller 7. Dr. Hans-Dieter Wunderlich (na fotografiji) je dosegel najboljši posamični rezultat tega finala.

Začetek finala 18. Olimpijade je  časovno odvisen predvsem od razpleta v boju za tretje mesto, nekaj nejasnosti pa je še tudi v predtekmovalnih skupinah. Kot vemo, si je Slovenija že pred meseci zagotovila finalni nastop z osvojitvijo drugega mesta v svoji predtekmovalni skupini. Povsem jasno je že, da bodo v naslednjem finalu nastopili: Nemčija, Španija, Francija, Slovenija, Izrael, Italija, Švedska, Luksemburg, Slovaška in Rusija. Neznanke so torej le še tri, kandidatov pa vsaj deset.

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: petek, 14 Oktober 2011 09:13
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.