Ivan Ravnik - prva norma za IM
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 21 November 2011 21:17

 

Rekordna bera dopisnikov v letu 2011

V iztekajočem se letu smo Slovenci dosegli tolikšno bero neverjetnih mednarodnih uspehov, da nam lahko zavidajo prav vse športne panoge. Danes nas je razveselil Ivan Ravnik iz Tržiča, ki je v polfinalni skupini turnirja "Slovenija 15 let članica ICCF" izpolnil svojo prvo normo na poti k naslovu mednarodnega mojstra. Čestitamo!

Ivan pa ni samo odličen dopisni šahist. Odlične rezultate je dosegal tudi kot prvokategornik v rednem šahu. Bil je mladinski prvak Gorenjske in večkratni občinski prvak, kjer se je kosal s selektorjem Andrejem Locem. Uspel je remizirati proti Parmi in Korčnoju na simultankah. Prava posebnost pa je naslov državnega prvaka med cariniki v bivši Jugoslaviji.

Kot dopisni šahist dosega odlične rezultate tako v posamični konkurenci kot tudi v reprezentanci Slovenije. Z najboljšim rezultatom na 7. deski evropskega predtekmovanja je izdatno pripomogel k odličnemu rezultatu naše ekipe.

V predtekmovanju mednarodnega turnirja ob 15-letnici članstva Slovenije v ICCF je zmagal kar na treh turnirjih. Na že omenjenem polfinalu  je dosegel enako točk kot zmagovalec Ian Pheby, vendar je žal po drugem kriteriju finalni nastop pripadel Angležu.

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 21 November 2011 21:22
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.