Zadnje novice
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 20 December 2011 15:24

 

 

Bojan Fajs je osvojil naslov SIM

Bojan Fajs iz Šentjerneja je igralec, ki je pred leti z velikimi koraki vstopil na slovensko in svetovno dopisno sceno in izjemno hitro napredoval. Da gre za izredno talentiranega igralca, kažeta hiter vzpon njegovega ratinga in osvajanje norm za mednarodne naslove. Bojan je tudi nadvse koristen igralec v nacionalnih selekcijah.

V začetku leta je osvojil naslov mednarodnega mojstra, ob zaključku pa ga je še nadgradil in postal višji mednarodni mojster dopisnega šaha. Prvo normo je dosegel na velemojstrskem turnirju WS/GMN/020, drugo pa pred dnevi na turnirju José Antonio Barrios Memorial - C, kjer trenutno vodi in bo na koncu najmanj tretji. Iskrene čestitke in še veliko uspehov!

 

Marco Caressa je novi direktor evropske cone

Medtem, ko potekajo volitve za funkcionarje ICCF neposredno na kongresih, so volitve direktorjev posameznih con že tradicionalno izpeljane dopisno po kongresu. Za mesto novega direktorja Cone I - Evropa sta se letos potegovala dva kandidata iz Italije. Prvi je bil dosedanji direktor Gian-Maria Tani, drugi pa dosedanji komisar za uradne turnirje Marco Caressa.

Štetje glasov je na koncu pokazalo, da je z majhno prednostjo zmagal Marco Caressa. Marco je imel veliko zaslug pri normalizaciji ciklusa tekmovanj za svetovno prvenstvo, zdaj pa nekaj podobnega obljublja tudi na evropski sceni. Njegov cilj je tudi večja usklajenost terminov za velika tekmovanja v bodoče. Marcu želimo uspešno delo!


Ivan Ravnik - zmagovalec tematskega turnirja

Slovenci se načeloma raje udeležujemo tekmovanj, na katerih si je mogoče izboljšati rating ali pa doseči katero od mednarodnih norm. V okviru ICCF pa obstajajo tudi turnirji, ki so namenjeni teoretičnemu izpopolnjevanju, takoimenovani tematski turnirji. Pred dnevi je na turnirju, ki se je igral na temo Nimcovičeve indijske obrambe, zmagal naš Ivan Ravnik.


Nočni gost na Radiu Slovenija

Prejšnji teden sem dobil izjemno lepo priložnost, da v nočnem radijskem programu obširno predstavim dopisni šah in zanimivosti iz boja za naslov 24. svetovnega prvaka. Predstavitev, ki je ob glasbi potekala kar poldrugo uro, je lepo uspela. (Posnetek oddaje)

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 20 December 2011 18:22
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.