Lepa mednarodna zmaga Čoparja
Prispeval Marjan Šemrl   
četrtek, 01 Marec 2012 21:49

 

Borbenost se splača!

Višji mednarodni  mojster dr. Anton Čopar iz Šmartnega pri Litiji je zmagovalec močnega mednarodnega turnirja Dušan Kriško Memorial! Turnir 9. kategorije, ki ga je organizirala slovaška dopisna zveza, se je začel pred dvema letoma, končal pa s sijajno Tonetovo zmago proti igralcu z najvišjim začetnim ratingom. Partija Čopar - Efremov (2537) je pravi vzor sodobne dopisne pozicijske igre in zato vsekakor vredna ogleda.

Ta turnirska zmaga Antona Čoparja je za današnji "remizerski" dopisni šah nekaj posebnega. Zelo redko se namreč zgodi, da na turnirju zmaga igralec, ki je izgubil dve partije. Zato pa je moral zmagati kar šestkrat, kar je občudovanja vredno. Najbližji zasledovalci so namreč zbrali največ po tri zmage.

Lepemu mednarodnemu uspehu ne bomo preveč "gledali v zobe", a je zares velika škoda, da je na koncu zmanjkala le polovička do velemojstrske norme. Toda ob tako prodorni Tonetovi igri tudi velemojstrski naslov ne more biti daleč. 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 01 Marec 2012 21:50
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.