Pred finalom 18. olimpijade
Prispeval Marjan Šemrl   
petek, 09 Marec 2012 10:34

 Neznanki sta le še dve

Slovensko reprezentanco čaka letos začetek največjega ekipnega tekmovanja, ki bo pokazalo, kako visoko v svetovni vrh lahko posežemo kot ekipa. Po uveljavljenih pravilih ICCF se v finale uvrstijo prve tri ekipe iz finala 17. olimpijade in po dve najboljši ekipi iz vsake predtekmovalne skupine. To enostavno pravilo nekoliko zapletejo le dvojne kvalifikacije, ker se prve tri ekipe iz finala lahko istočasno uvrstijo tudi še dodatno iz predtekmovanja. V tem primeru prejmejo "srečne vstopnice" tretjeuvrščene ekipe iz predtekmovalnih skupin dvojnih kvalifikantov.

V finalu 17. olimpijade je zlato medaljo osvojila Nemčija, srebrno pa nekoliko presenetljivo odlična reprezentanca Španije. Na prestižni prvi deski je odličen Španec David Lafarga Santorroman (na fotografiji) trenutno celo v vodstvu. Velik boj pa se še vedno bije za tretje mesto, kjer ima največ možnosti Italija, v konkurenci pa so še Švicarji in Rusi.

Nejasen je še razplet v 3. predtekmovalni skupini, kjer se za drugo mesto borita ekipi ZDA in Madžarske. Spomnimo se - Slovenija se je uvrstila v finale že zdavnaj po odlični igri in osvojitvi drugega mesta v 1. predtekmovalni skupini

Začetek velikega finala se predvideva v drugi polovici letošnjega leta. Dokončno je znanih že 11 udeležencev: Nemčija, Španija, Francija, Slovenija, Izrael, Italija, Švedska, Luksemburg, Romunija, Slovaška in Rusija. Dvanajsta udeleženka bo ekipa ZDA ali Madžarske. Za zadnjo trinajsto vstopnico pa imajo možnosti le še Švica, Finska in Avstrija.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: petek, 09 Marec 2012 11:39
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.