Ustvarjalnost vs Šahovski motorji
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 15 Maj 2012 21:54

 

Dolgočasje v dopisnem šahu …

Pred dnevi smo v odzivih na članke pisali nekaj o dolgočasju. Veste kaj je zame v dopisnem šahu resnično dolgočasje? To, da človek vrti določeno pozicijo nekaj ur, dni, tednov (saj je vseeno) in potem odigra potezo, ki so jo namleli računalniški mlinčki. Nobenega odgovora na vprašanja kot npr.: »Zakaj je prav ta poteza najboljša? Katerim šahovskim principom odgovarja? Kakšen plan je v ozadju?« Zgolj le: »Tako pravi Houdini«… 

Pravo nasprotje temu je ena najlepših partij slovenskih dopisnih šahistov, ki sodi v sam vrh šahovske ustvarjalnosti. Ko človek pazljivo preigra to partijo, morda doživi tisto pravo razsvetljenje o bistvu dopisnega šaha. Kar pokažite mi šahovski motor, ki se bo v 12. potezi odločil, da bo pol partije igral s kvaliteto in dvema kmetoma manj. Velemojster Iztok Brunšek je na super močnem mednarodnem turnirju CADAP-40/A premočno zmagal in ob tem ustvaril še lepotico z zmago proti Argentincu Saglioneju. Pravi biser za našo zakladnico!

2. Kvaliteta in dva kmeta

 {jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 15 Maj 2012 21:59
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.