Jernej Šivic je novi velemojster!
Prispeval Marjan Šemrl   
sreda, 01 Avgust 2012 20:23

 

Najmanj drugi na Šuštaršičevem memorialu!

Slovenski dopisni šahisti imamo zopet dober razlog za veselje. 27-letni Jernej Šivic iz Borovnice je osvojil svojo drugo velemojstrsko normo in s tem tudi naslov velemojstra dopisnega šaha.

 

Na slovenskem turnirju Memorial Andreja Šuštaršiča je velemojstrsko normo presegel že za celo točko, ob tem pa ima še eno nedokončano partijo. Takšne dosežke zmorejo le zares vrhunski igralci. S tem si je zagotovil tudi najmanj drugo mesto na memorialu, saj ga lahko v končnem seštevku prehiti le odlični Indijec Dhanish. Prav ta dva igralca sta turnir začela brez mednarodnega naslova. Jernej, ki je imel celo drugi najnižji rating med vsemi, ga bo zaključil kot velemojster, Indijec pa z naslovom SIM in z velemojstrsko normo v žepu.

Tako je memorial našega Andreja prinesel slovenskemu dopisnemu šahu tudi poln zadetek v rezultatskem smislu. Naslov velemojstra si je na istem turnirju pred meseci priigral tudi Danilo Korže.

Jernej Šivic je deseti slovenski velemojster dopisnega šaha. Posebej nas veseli dejstvo, da je v dobrem letu osvojil vse tri mednarodne naslove in to z velikimi rezultatskimi presežki. To pa pomeni, da ima najožji kvalitetni vrh v Sloveniji novega močnega člana, kar je pred finalom 18. olimpijade nadvse obetajoča okoliščina.

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 02 Avgust 2012 12:16
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.