Klemen Sorčnik je državni prvak!
Prispeval Marjan Šemrl   
petek, 17 Avgust 2012 07:35

 

14. prvenstvo Slovenije je odločeno!

Zmagovalca 14. državnega prvenstva je odločila partija Sorčnik - Leben, ki se je po 61 potezah končala z zmago belega.

Kljub temu, da se je tekmovanja udeležilo le 9 igralcev, je to ponudilo izredno zanimive boje predvsem med prvo četverico. Za naslov prvaka in mesta pri vrhu so se enakovredno kosali Klemen Sorčnik, Dušan Leben, Marjan Veček in Janko Potrata. Na koncu so o naslovu prvaka in razdelitvi pokalov odločale malenkosti.

 

TABELA TURNIRJA

 

SLO CORR 2012

Sobota, 1. september

Državni prvak je postal KLEMEN SORČNIK iz Slovenske Bistrice s 5,5 točke. Prav toliko točk je zbral tudi drugouvrščeni Dušan Leben, vendar ima zaradi poraza v medsebojnem obračunu, bistveno nižji dodatni kriterij.

Tudi o tretjem mestu je ob enakem številu točk (5) odločal drugi kriterij. Tretji je Marjan Veček, izkušeni Janko Potrata pa je pristal na nehvaležnem četrtem mestu. Za končni vrstni red preostalih igralcev pa moramo  počakati na konec zadnje partije med Žaligom in dr. Rihtaričem.

Tako bomo imeli 1. septembra v Črni na Koroškem izjemno priložnost, da ob podelitvi pokalov pozdravimo najboljše iz kar treh državnih prvenstev: dvanajstega, trinajstega in štirinajstega.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 23 Avgust 2012 11:38
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.