Predstavljamo vam novega državnega prvaka ...
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 18 Avgust 2012 13:21

 

Klemen Sorčnik na konju

Klemen Sorčnik

Klemen Sorčnik je star 31 let, prihaja iz Slovenske Bistrice in je po izobrazbi računalničar. Že kot majhnega dečka ga je oče Franc, ki je šahovski mojster,  navdušil in naučil prvih šahovskih potez.

Največ šahovskih partij  je preigral v času svojega šolanja  v osnovni šoli, kjer je praviloma  na občinskih in regijskih tekmovanjih končal med prvimi tremi. Za kakšen večji dosežek na državni ravni pa bi bilo potrebno več vloženega dela in truda. Po končani osnovni šoli je prenehal  z aktivnim igranjem šaha. Udeležil se je le še  sem ter tja  kakšnega turnirja.

Pred dobrimi  šestimi leti pa je na šahovski spletni  strani zasledil kotiček, namenjen dopisnemu šahu. Sprva  si ni znal prestavljati, kako lahko ena partija traja tudi po več let. Kmalu pa mu je ideja, da bi se sam udeležil  turnirja v dopisnem šahu, postala zanimiva, predvsem zato, da bi se lahko po dolgem času spet začel ukvarjati s šahom. Tako so se začeli Klemnovi prvi koraki v dopisnem šahu. Sprva je  vzel vse skupaj bolj naivno in se mu je večkrat primerilo, da je izgubil partijo na čas. Nato pa se je odločil,  da bo jemal vsak turnir in  vsako partijo nadvse resno.  Zdaj vidi, da se je odločil pravilno in tudi koliko dela ga še čaka , če želi napredovati  v dopisnem šahu.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 20 Avgust 2012 19:28
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.