Črna je biser sredi raja ...
Prispeval Marjan Šemrl   
nedelja, 02 September 2012 20:05

Čeprav je bil za soboto napovedan deževen dan s krepkimi ohladitvami, nas to ni motilo, da se ne bi odpravili na pot. Prihajali smo iz vseh koncev: Mariborčani iz smeri Dravograda, Gorenjci iz avstrijske strani, ostali pa preko Šoštanja. Pa sploh ni bilo tako hudo z vremenom - nekaj kapljic dežja in nekaj stopinj manj, kaj je to za potrpežljive in trmaste dopisne šahiste. Deležni smo bili toplega sprejema, jutranja kavica pa nam je pognala kri po žilah.

Poleg glavnega organizatorja Mitje Pranjiča, je že ob prihodu vsakega udeleženca posebej pozdravila županja Črne, gospa Romana Lesjak. 

Prav županji in Občini Črna gre velika zasluga, da smo bili dopisniki lahko gostje v kraju s tako čudovito okolico, ki smo jo doslej, resnici na ljubo, premalo poznali. Pa to ni krivda Črne, ljudje smo danes tako naravnani, da vse preveč hitimo in ne vidimo lepot, ki so nam na dosegu roke.

Seja zbora dopisnikov 2012 se je odvijala v poročni dvorani Občine Črna na Koroškem, ki nudi prekrasen ambient tudi za namen, po katerem se imenuje. Med nami sicer ni bilo kandidatov za tovrstni življenjski podvig, bodočim mladoporočencem pa lahko priporočimo nadvse primeren kraj, kjer bodo izrekli usodni "DA". Še posebej, ker lahko kasneje nadaljujejo praznovanje v edinstvenem naravnem okolju, kjer tudi ustrezne gostinske ponudbe zlepa ne zmanjka.

Dopisni šahisti se lahko s svojo dejavnostjo, ki ima tudi elemente športa, ukvarjamo tudi v zrelih letih. Udeleženci letošnjega srečanja smo si v soboto aktivno dobo zagotovo podaljšali za nekaj let. Gostitelji so nam namreč podarili skrivnostni eliksir mladosti, o katerem pa ne smemo preveč govoriti, kajti naši nasprotniki nikoli ne spijo ...

PS.: Za tiste, ki ga še ne poznate: šarmantni gospod v sredini je naš znameniti Marjan Veček.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 03 September 2012 11:02
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.