Šahovski turnir na "grajskem dvorišču"
Prispeval Marjan Šemrl   
petek, 07 September 2012 19:56

 

Zadnji prispevek o letošnjem srečanju v Črni na Koroškem, ki se je odvijalo 1. septembra, začenjam pravzaprav na koncu, s skupinsko fotografijo. Seveda niso vsi dopisniki vztrajali čisto do konca. Nekaterim se je mudilo domov, drugi pa se niso udeležili šahovskega turnirja. Zato pa se nam je pridružilo nekaj domačih šahovskih zanesenjakov, ki so nam še dodatno predstavili šege in navade na Koroškem, mi pa smo jim skušali prikazati lepote dopisnega šaha.

Skupinska slika je nastala pred Gostilno pri Matjažu, kulisa za ozadje pa je ravnica Mitnek, kjer vsako zimo v januarju poteka tradicionalna prireditev Gradovi Kralja Matjaža, ko ekipe od vsepovsod tekmujejo v tem, kdo bo izdelal najlepši grad ali skulpturo iz snega. Seveda se ob tem neskončno zabavajo in uživajo. Kaj, ko bi se jim enkrat pridružili in izdelali recimo sneženega skakača? Gotovo bi bil posebna atrakcija.

Zdaj pa k šahovskemu turnirju.

Kot rečeno, na turnirju so se nam pridružili najboljši domači šahisti. Tekmovanje je pokazalo, da smo si med seboj dokaj enakovredni. Priča smo bili zanimivim in razburljivim partijam, v katerih se do konca ni vedelo, kako se bodo končale. Po 7. krogih švicarskega sistema, je ciljno vrvico prvi pretrgal pisec tega članka, drugi je bil naš predsednik Danilo Korže, tretji pa najboljši domačin Peter Ferk.

Rezultati turnirja

Organizator je za najboljših pet pripravil lepe praktične nagrade. Sam sem bil nagrade nepopisno vesel in od sobote naprej krasi mojo dnevno sobo umetniško delo slikarja Milana Pečovnika starejšega, ki je tudi oče znanega koroškega in slovenskega country pevca Pidžija.

Kaj reči za konec? Črnjani so se izkazali z imenitno organizacijo srečanja slovenskih dopisnih šahistov, mi pa smo neizmerno uživali. Prepričan sem, da ni bilo zadnjič in da se v Črno še vrnemo.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: petek, 07 September 2012 20:27
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.