VII.
torek, 25 September 2012 07:27

25. april 2001

Preden povem, zakaj je mojemu šahu pomemben prav ta datum, se bom ozrl na obdobje zadnjih desetih let in nekaj najbolj pomembnih dogodkov:

* na novoletnem turnirju v Malečniku je gostovala olimpijska reprezentanca Slovenije; v prvem kolu sem presenetil "četrto tablo" in na koncu osvojil denarno nagrado za tretje mesto (takrat tretjina moje plače) med 52 nastopajočimi;

* na turnirju ŠD Fram sem za peto mesto dobil steklenico odličnega, framskega, bučnega olja, ki je v domačem navdušenju pristala na ploščicah hodnika in pomenila zoprno pivnanje z žaganjem in brisanje s krpo - tla pa so bila spolska še dva tedna:

* na turnirju ŠD Hoče sem za tretje mesto prejel pico - priznam, ne vem, ali smo jo pojedli tam (samo jaz ali smo jo delili) ali sem jo peljal domov;

* v Radencih sem pretekel edini svoj maraton;

* v Kranju sem bil na "pentatlonu" (atletika + šah);

* hčerki sta "morali" v prvi razred osnovne šole;

* posadil sem štirideset dreves;

* napisal sem knjigo;

* v Čatežu je bila "moja" ekipa s krožka druga;

* po zdravstvenem pregledu sem ostal brez vozniškega dovoljenja;

* na Ptuju smo kupili hišo (Si predstavljate, da je bila takrat obrestna mera 18 % ? Ne ? Potem pa si naslikajte obraz uslužbenke na agenciji, ko sem po treh in pol letih "odkupil" kredit in je agencija, na račun mojih obresti, izgubila 48000 DEM.);

* odkrili smo morje in Postiro na Braču;

* doživel sem mednarodno, dopisno, šahovsko krivico - ker sem si vedno želel igrati šah, sem bil pogosto toleranten in nisem na deseti dan "planil" s priporočenim ponavljanjem poteze; Srb je bil iz Beograda in znano, mednarodno šahovsko ime s titulo mednarodnega mojstra v OTB šahu, jaz pa "nitko i ništa" a MENI se je "posrečilo", da sem prišel v prednost "skakač proti kmetu"; nikoli ne bom vedel, ali bi to prednost spremenil v zmago, a zgodilo se je tako, da so dopisnice iz Beograda postajale vedno bolj poredke, začele so potovati priporočene pošte in potem "tuš iz Ljubljane", ko so me obvestili, da sem partijo z MM izgubil, ker je on z dvema potrdiloma o priporočeni pošiljki "dokazal", da jaz več ne pošiljam svojih potez - ker sem obljubil, da bom "pozitiven", bom zamolčal Srba in tudi "tistega iz Ljubljane", ki se je "postavil proti meni".

 

Domači, dopisni turnirji mi niso stekli, mednarodnih dopisnic ni bilo od nikoder in kopica drugih interesov so me "odvračali" od dopisnega šaha.  Za krono "krize" se je zgodil še 25. april 2001.

Zadnjič posodobljeno: torek, 25 September 2012 07:36
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.