Šuštaršičev memorial ima dva zmagovalca
Prispeval Marjan Šemrl   
petek, 05 Oktober 2012 22:15

 

Dva velemojstrska naslova za Slovenijo!

jsivic11

Mineva četrto leto odkar nas je tako nenadoma in nepričakovano zapustil veliki prijatelj slovenskega dopisnega šaha, Andrej Šuštaršič. Njegove zasluge za razvoj slovenskega dopisnega šaha v moderni informacijski dobi so neprecenljive. Več o Andrejevih zaslugah in osebnosti si lahko preberete v člankih, ki jih je k uvodu v spominski turnir napisal njegov prijatelj in soimenjak Andrej Loc. (I. del, II. del, III. del).

Andrej bi bil brez vsakega dvoma izjemno vesel, ko bi lahko videl rezultate svojega spominskega turnirja. Memorial Andreja Šuštaršiča predstavlja velik uspeh slovenskega dopisnega šaha v organizacijskem in tekmovalnem smislu!

Do konca turnirja ostaja sicer še ena nedokončana partija, vendar je na samem vrhu že vse odločeno. Z veliko prednostjo in s popolnoma identičnim rezultatom sta zmagala igralca, ki pred začetkom nista veljala za favorita, saj edina še nista imela mednarodnega naslova. Na samem vrhu sta se znašla naš Jernej Šivic (levo zgoraj), ki je sedaj že velemojster in Indijec P. B. Dhanish (desno), ki je sicer še višji mednarodni mojster, ima pa že rating 2608.

Poleg Jerneja je na tem turnirju osvojil velemojstrski naslov tudi Danilo Korže, ki je trenutno tretji, z velikimi možnostmi, da na tem visokem mestu tudi ostane. Višji mednarodni mojster Jože Novak je turnir končal na 12. mestu.

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: petek, 05 Oktober 2012 22:45
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.