16. prvenstvo Slovenije
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 06 Oktober 2012 22:05

 

Turnir je že na strežniku! 

Na 16. državnem prvenstvu nastopa 15 igralcev in zelo je razveseljivo, da je med njimi tudi igralka Maruša Penca Kocjan. Uradni začetek turnirja je 15. oktobra, vendar lahko igralci z igro že pričnejo.

TABELA TURNIRJA

Hej, STOP! Nikar tako hitro! Dopisni šah je igra na dolge proge in vsaka prenagljenost je lahko usodna. Najprej si oglejmo listo udeležencev in se po naših možnostih ustrezno pripravimo. Naslednji nasveti so namenjeni dopisnim začetnikom in lahko mi verjamete, da jih "izkušeni mački" niso prav nič veseli. Oni vas želijo samo hitro in brez truda premagati. Pa se jim ne boste dali, kajne?

Pogled na tabelo pokaže, da je prvi favorit mednarodni mojster Mitja Pranjič. V konkurenci za sam vrh sta prav gotovo tudi izkušena Janko Potrata in Marjan Veček. Presenetiti zna Andrej Novak, ki postaja iz leta v leto boljši. Še nekaj je izkušenih igralcev, ki znajo še kako pomešati štrene na samem vrhu.

Ali imate najnovejšo bazo dopisnih partij? Če je še nimate, si jo snemite na tej povezavi  vendar se morate prej veljavno registrirati v naš forum, da bi vam baza postala dosegljiva.

Ali imate priročnik "Veščina analize v dopisnem šahu"? Če ga nimate, so navodila, kako ga pridobiti, v naslednjem članku.

Ali veste, katere otvoritve igrajo vaši nasprotniki? Poglejte v bazo, tam so njihove partije, vklopite svoje analizne pripomočke in vsakemu nasprotniku pripravite kakšno strupeno varianto.

Ali veste, da imate v povprečju 5 dni časa za vsako potezo? Ali veste, da se vam prav nikamor ne mudi? Nujno preberite članek "Dopisni šah ni cuger".

No pa srečno vsem skupaj, favoritom in začetnikom. Želim vam veliko užitkov in naj zmaga najboljši!

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sreda, 17 Oktober 2012 20:42
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.