Fabio Finocchiaro je 25. svetovni prvak!
Prispeval Marjan Šemrl   
sreda, 12 December 2012 22:21

 

Ron Langeveld je bil na vrhu 70 dni

Le 70 dni po zmagi Nizozemca Rona Langevelda na 26. svetovnem prvenstvu, je znan razplet na vrhu 25. prventva. S končnimi 10 točkami iz 15 partij si je zmago priigral 73-letni Italijan Fabio Finocchiaro, ki je tako postal 25. svetovni prvak.

Zanimivo je, da so trenutno na prvih treh mestih sami Italijani. Po vsej verjetnosti pa se bo po končani zadnji partiji mednje vrinil Anglež Richard Hall, ki je veljal za prvega favorita na tem prvenstvu. Finocchiaro je edini igralec, ki je v dobi spletnega strežnika igral še na dopisnice. Pošto je pošiljal posredniku, ta pa je poteze vnašal na spletni strežnik. Ko je nasprotnik odigral potezo, jo je posrednik prepisal na dopisnico in poslal Finocchiaru. Nekateri so mnenja, da je na ta način imel precejšnjo časovno prednost pred nasprotniki, a za resen in pravičen komentar v tem smislu, bi moral postopek boljše poznati. Kakorkoli že - vse je bilo v okviru pravil, zato v vsakem primeru naslov zasluženo odhaja v Italijo.

Naš Iztok Brunšek je na prvenstvu dosegel 8,5 točke in bo po vsej verjetnosti osvojil vrhunsko 5. mesto. Ob razpletih tako važnih turnirjev nam šele postane jasno, kako zelo je na dopisnih tekmovanjih pomembna vsaka polovička. Te pa se kot po pravilu ustvarjajo že v otvoritvah in zgodnji srednji igri, kasneje je največkrat že prepozno ...

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 13 December 2012 00:00
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.